ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ρετινόλη: Αυτή είναι η ιδανική ποσότητα που πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

27 Φεβρουαρίου 2024

Ρετινόλη: Αυτή είναι η ιδανική ποσότητα που πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα
IG @josephineskriver
Η ρετινόλη είναι ένα εκπληκτικό συστατικό αντιγήρανσης του δέρματος, ιδίως όταν εφαρμόζεται με μεθοδικότητα

Η ρετινόλη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, στον κόσμο της ομορφιάς θεωρείται ως το ζενίθ της περιποίησης της επιδερμίδας. Αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος, αποφράσσει τους πόρους, απολεπίζει και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου για να καταπολεμήσει το σχηματισμό και την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα, το καθιστούν ως ένα μαγικό multitasker skincare συστατικό.

Πόσο και πόσο συχνά μπορείς να χρησιμοποιείς ρετινόλη;

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Ξεκίνα, εφαρμόζοντας μια ποσότητα ενός μέγεθος μπιζελιού 1 φορά την εβδομάδα.

Ενώ η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε βράδυ, όταν ξεκινάς να την εφαρμόζεις για πρώτη φορά, θα πρέπει να διασφαλίζεις την ανεκτικότητα της επιδερμίδας σου. Είναι ασφαλές να ξεκινήσεις επιλέγοντας ένα προϊόν με χαμηλή συγκέντρωση ρετινόλης, φροντίζοντας να απλώσεις μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού σε ολόκληρο το πρόσωπο και να αυξήσεις αργά και προοδευτικά τη συχνότητα χρήσης.

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Η συγκέντρωση ρετινόλης πρέπει να αυξηθεί όταν γίνει ανεκτή από το δέρμα

Ο καλύτερος τύπος και ποσότητα ρετινόλης για να ξεκινήσεις εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σου. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείς ρετινόλη για τη θεραπεία της ακμής, είναι πιθανό να ξεκινήσεις με υψηλότερη δόση, όπως 0,1%, ή ενδεχομένως ακόμη και με ένα συνταγογραφούμενο ρετινοειδές. Εάν χρησιμοποιείς τη ρετινόλη ως θεραπεία αντιγήρανσης, προτίμησε μια καλλυντική σύνθεση με μια πολύ χαμηλή δόση, όπως 0,05%. Με τον τρόπο αυτό, το δέρμα θα «συνηθίσει» σταδιακά τη ρετινόλη και έτσι οι πιθανότητες ερεθισμού και σχηματισμού φλεγμονής θα μειωθούν σημαντικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.