ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πρέπει να επισκεφτείς δερματολόγο ή αισθητικό;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Φεβρουαρίου 2024

Πρέπει να επισκεφτείς δερματολόγο ή αισθητικό;
IG @haileybieber
Κάθε εξειδικευμένος επαγγελματίας δίνει λύση σε διαφορετικές δερματικές ανησυχίες

Δεν υπάρχει τίποτα τόσο ανησυχητικό όσο μια δερματική πάθηση που δεν υποχωρεί. Είτε πρόκειται για μια ξαφνική έξαρση ακμής, έντονη λιπαρότητα ή κάποιο εξάνθημα με κνησμό, όλοι φτάνουμε σε ένα σημείο όπου πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια. Αλλά το κύριο ερώτημα εδώ είναι σε ποιον πρέπει να απευθυνθείς;

Τόσο ένας δερματολόγος όσο και ένας αισθητικός μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία πολλών δερματικών προβλημάτων, έχουν όμως εντελώς διαφορετικό ρόλο και κάνουν πολύ διαφορετική δουλειά μεταξύ τους.

Για να σε βοηθήσουμε, ξεχωρίσαμε κάποιες βασικές δερματικές ανησυχίες και σου συστήνουμε σε ποιον πρέπει να απευθυνθείς για κάθε μια από αυτές.

Θαμπάδα, ξηρότητα ή γενική έλλειψη λάμψης

Φαίνεται ξαφνικά θαμπό το λαμπερό σου πρόσωπο; Ενώ το άγχος, η εγκυμοσύνη και η χειμερινή περίοδός μπορεί να επηρεάσουν το δέρμα σου, αν χρησιμοποιείς τα ίδια προϊόντα για μεγάλο χρονικό διάστημα και το πρόσωπό σου δεν φαίνεται τόσο καλό και λαμπερό όσο παλαιότερα, πιθανότατα πρέπει να επισκεφτείς έναν αισθητικό. Εκείνος μπορεί σίγουρα να σε βοηθήσει να ανακτήσεις τη λάμψη και τη φρεσκάδα που είχε κάποτε το δέρμα σου.

Σοβαρές παθήσεις του δέρματος

Μερικές φορές αγνοούμε τη σοβαρότητα ενός δερματικού προβλήματος ή ενός εξανθήματος που δεν υποχωρεί. Μπορεί ακόμη και να γίνει άβολο ή αρκετά επίπονο. Εάν συμβαίνει αυτό, είναι ώρα να προγραμματίσεις ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σου.

Κάτι άλλαξε στο δέρμα σου

Ενώ ένας αισθητικός μπορεί να συστήσει ένα αντηλιακό για να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, δεν μπορεί να τον διαγνώσει ή να τον αντιμετωπίσει. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, υπάρχουν αρκετοί τύποι καρκίνου του δέρματος. Επομένως, αν παρατηρήσεις κάποια αλλαγή, έναν σπίλο, ένα εξόγκωμα που δεν υπήρχε πριν ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη, ο ειδικός στον οποίο πρέπει να απευθυνθείς είναι αποκλειστικά ο δερματολόγος.

Jenny.Gr
IG @haileybieber

Έξαρση ακμής

Εάν έχεις μια ξαφνική έξαρση ή ένα σπυράκι που δεν υποχωρεί με τοπική θεραπεία μετά από μια εβδομάδα περίπου, ήρθε η ώρα να επισκεφτείς έναν αισθητικό. Μπορεί να κάνει έναν βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας σου, μια εξαγωγή ή να σε βοηθήσει να αλλάξεις τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Χρόνια Ακμή

Η χρόνια ακμή μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι τα πράγματα ξεφεύγουν από τα όρια ενός αισθητικού. Εάν έχεις επίμονη ή σοβαρή ακμή που είναι επώδυνη, μόνο ένας δερματολόγος μπορεί να χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία για την εξυγίανση του δέρματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.