ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η αλήθεια πίσω από τους μεγαλύτερους μύθους ομορφιάς στα social media


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Μαρτίου 2024

Η αλήθεια πίσω από τους μεγαλύτερους μύθους ομορφιάς στα social media
IG @kaiagerber
Τι «κρατάμε», τι «πετάμε» από όσα ακούγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με την προσωπική μας φροντίδα

Στις μέρες μας, τα social media έχουν γίνει ο μεγαλύτερος και πιο ενημερωμένος οδηγός σε θέματα ομορφιάς. Μπορούμε να μάθουμε τα πάντα για την περιποίηση δέρματος και μαλλιών, τις νέες τεχνικές μακιγιάζ, αλλά και τις αισθητικές επεμβάσεις. Πολλά από αυτά που βλέπουμε και ακούμε καθημερινά, κάνοντας scroll σε αυτές τις πλατφόρμες ενδέχεται να είναι αληθή, έγκυρα ή beauty hacks που απλά «λειτουργούν». Στο διαδίκτυο όμως «κυκλοφορούν» απόψεις που παραπληροφορούν και γνώσεις που είναι ελλιπείς. Κάπως έτσι, δημιουργούνται «μύθοι ομορφιάς», τους οποίους εμείς θα καταρρίψουμε.

Μύθος Νo1: Φοράμε αντηλιακή κρέμα μόνο το καλοκαίρι

Ο πρώτος και πιο σημαντικός μύθος που πρέπει να καταρρίψουμε αφορά στο αντηλιακό. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή βάση, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το αντηλιακό ανήκει στην κατηγορία προϊόντων ομορφιάς που αγοράζουμε και εφαρμόζουμε στο δέρμα μας καθημερινά, 365 ημέρες τον χρόνο, ακόμα και όταν έξω βρέχει ή χιονίζει. Στόχος του αντηλιακού είναι να προστατέψει την επιδερμίδα μας από τις υπεριώδη ακτινοβολία που προκαλεί σοβαρές βλάβες που επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης, διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, επηρεάζοντας τη σφριγηλότητα και τον τόνο του δέρματος.

Jenny.Gr
IG @kaiagerber

Μύθος Νo2: Το δέρμα μπορεί να «αποτοξινωθεί»

Είναι αδύνατο το δέρμα μας να αποτοξινωθεί με προϊόντα περιποίησης. Το σώμα μας αφαιρεί τις τοξίνες μέσω των νεφρών και του συκωτιού, όχι μέσω του δέρματος. Ωστόσο, υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις τοξίνες και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως οι ελεύθερες ρίζες και η ρύπανση. Φιλτράρουν την υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και το μπλε φως από τους υπολογιστές και τα τηλέφωνα και τη ρύπανση του περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας ότι το δέρμα προστατεύεται από παράγοντες που προκαλούν γήρανση.

Jenny.Gr
IG @kaiagerber

Μύθος Νo3: Το Botox είναι μια άμεση λύση για τα σημάδια γήρανσης

Το Botox είναι μια στοχευμένη θεραπεία ομορφιάς με υπέροχα αποτελέσματα. Ωστόσο, αυτό που κάνει είναι να παραλύει τους μύες στα σημεία όπου εγχέεται και έτσι να εμποδίζει τις κινήσεις τους οι οποίες προκαλούν ρυτίδες μέσω των συστηματικών εκφράσεων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.