ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η θεραπεία ομορφιάς που αναζωογονεί την εμφάνιση της επιδερμίδας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Μαρτίου 2024

Η θεραπεία ομορφιάς που αναζωογονεί την εμφάνιση της επιδερμίδας
IG @haileybieber
Τα peeling είναι must σε κάθε ρουτίνα περιποίησης προσώπου

Το χημικό ή το μηχανικό peeling προσώπου αντιπροσωπεύει το δεύτερο βασικό βήμα της κορεατικής ρουτίνας ομορφιάς. Πρόκειται για μια απαραίτητη κίνηση φροντίδας, ειδικά από την ηλικία των 30 ετών και μετά, όταν εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές ρυτίδες.

Τα προϊόντα απολέπισης που βασίζονται σε άλφα και βήτα υδροξυοξέα διεγείρουν τον κυτταρικό κύκλο, ελαχιστοποιώντας τις κηλίδες και τις γραμμές έκφρασης και δίνοντας φωτεινότητα και λάμψη στην επιδερμίδα. Είναι φυσικά οξέα που προέρχονται από τα φρούτα και βοηθούν το δέρμα να απελευθερωθεί από τα νεκρά κύτταρα, προσφέροντας ένα baby skin effect.

Το χημικό peeling είναι από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες ομορφιάς. Συνήθως γίνεται σε ινστιτούτο αισθητικής, αλλά αυτά τα οξέα υπάρχουν επίσης, σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις και επομένως ευκολότερα στη διαχείριση, σε πολλά προϊόντα περιποίησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι, αυστηρά και μόνο το βράδυ.

Jenny.Gr
IG @haileybieber

Τα οξέα στο χημικό peeling

  • Το γαλακτικό οξύ χρησιμοποιείται στις κηλίδες για να τις απαλύνει.
  • Το γλυκολικό οξύ που προέρχεται από ζαχαροκάλαμο χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση του σμήγματος του λιπαρού δέρματος.
  • Το σαλικυλικό οξύ δρα στη φλεγμονή και επομένως είναι τέλειο για την ακμή.

Το γλυκολικό οξύ είναι ένα star ενεργό συστατικό που βρίσκεται επίσης στις συνθέσεις πολλών καλλυντικών προϊόντων που εφαρμόζονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της βραδινής ρουτίνας ομορφιάς. Ο τέλειος σύμμαχος για να αποκτήσεις ένα λαμπερό δέρμα.

Όταν εισάγεις ένα δραστικό συστατικό όπως η ρετινόλη ή τα άλφα και βήτα υδροξυοξέα, θα πρέπει ιδανικά να αρχίσεις να τα ενσωματώνεις σταδιακά στη ρουτίνα σου, έτσι ώστε να επιτρέπεις στο δέρμα σου να τα «συνηθίζει», αποκλείοντας ερεθισμούς. Χρησιμοποίησε το χημικό peeling μία με δύο φορές την εβδομάδα αρχικά ή ακόμα και μία φορά κάθε δύο εβδομάδες αν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Jenny.Gr
IG @haileybieber

PHA

Είναι κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα και όσους τύπους δέρματος δεν μπορούν να ανεχθούν τα άλφα και βήτα υδροξυοξέα. Μεταξύ των PHA, ή των πολυυδροξυοξέων που χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερα μόρια με χαμηλότερη ικανότητα διείσδυσης, υπάρχει το λακτοβιονικό οξύ, πολύ διαδεδομένο στα κορεατικά καλλυντικά. Απολεπίζει το δέρμα χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς. Φωτίζει, προάγει την ανανέωση των κυττάρων, μειώνει τις λεπτές γραμμές, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, καταπολεμά την υπερμελάγχρωση και ελαχιστοποιεί τα σημάδια ακμής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.