ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Nose Pores: Γιατί δεν πρέπει να πειράζεις τους πόρους στη μύτη σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

21 Μαρτίου 2024

Nose Pores: Γιατί δεν πρέπει να πειράζεις τους πόρους στη μύτη σου
IG @romeestrijd
Μπορεί με τον τρόπο τους να σε «προκαλούν» να τους πιέσεις, αλλά εσύ θα πρέπει να αντισταθείς

Εάν έχεις στη διάθεσή σου έναν καθρέφτη που μεγενθύνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, είναι αρκετά πιθανό να έχεις προσέξει τους πόρους στη μύτη σου. Οι πόροι σε αυτήν την περιοχή είναι μεγαλύτεροι εκ φύσεως, ενώ μέσα από τον καθρέφτη φαίνονται ακόμα μεγαλύτεροι. Ως αποτέλεσμα, να μπορείς να παρατηρείς με μεγαλύτερη ευκρίνεια τα μαύρα στίγματα. Φυσικά, αυτό είναι αρκετά δελεαστικό και μπορεί να έχεις υποκύψει ήδη στον πειρασμό να πιέσεις τη μύτη σου για να τους καθαρίσεις. Ωστόσο, αυτή η συνήθεια μπορεί να ερεθίσει, να μολύνει ή να βλάψει το δέρμα σου.

Επιπλέον, μπορεί να πιστεύεις ότι με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεις τους ρύπους και μαύρα στίγματα, αλλά υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να αφαιρείς τα σμηγματογόνα νημάτια.
Τα σμηγματογόνα νημάτια είναι φυσικές δομές που μοιάζουν με σωλήνα που ευθυγραμμίζουν τα τοιχώματα των πόρων. Ο σκοπός τους είναι να κατευθύνουν τη ροή του φυσικού ελαίου που εκκρίνει η επιδερμίδα.

Jenny.Gr
IG @romeestrijd

Σε αντίθεση με τα μαύρα στίγματα, τα σμηγματογόνα νημάτια είναι συνήθως άχρωμα ή κίτρινα σε απόχρωση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα σμηγματογόνα νημάτια δεν είναι τύπος ακμής, ενώ τα μαύρα στίγματα είναι. Τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται όταν το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος φράζουν τους πόρους και έρχονται σε επαφή με τον αέρα, ενώ γίνονται σκουρόχρωμα λόγω της οξείδωσης.

Jenny.Gr
IG @romeestrijd

Επομένως, είναι προτιμότερο να αποφεύγεις να αγγίζεις το πρόσωπο και να πιέζεις τους πόρους σου. Δημιούργησε την ιδανική για το δέρμα σου ρουτίνα περιποίησης και εστίασε στον καθαρισμό, την απολέπιση και την αντηλιακή προστασία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.