ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Λιπαρό δέρμα: Πόσο συχνά το ενυδατώνεις;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Μαρτίου 2024

Λιπαρό δέρμα: Πόσο συχνά το ενυδατώνεις;
IG @meghanroche
Η ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική, ακόμα και αν το δέρμα σου είναι λιπαρό

Όταν το το δέρμα σου είναι λιπαρό, η απαλλαγή του από την περίσσεια λιπαρότητας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της skincare ρουτίνας σου. Αλλά ενώ μπορεί να πιστεύεις ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι διπλασιάζοντας τη χρήση δραστικών συστατικών, όπως για παράδειγμα τα ρετινοειδή και τα υδροξυοξέα, που προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα, αυτό στην πραγματικότητα δεν «λειτουργεί» τόσο αποτελεσματικά. Στην πραγματικότητα, μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Όπως αποδεικνύεται, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να καταπολεμήσεις το λιπαρό δέρμα και να το βοηθήσεις να ισορροπήσει είναι να το ενυδατώσεις.

Jenny.Gr
IG @meghanroche

Γιατί πρέπει να ενυδατώνεται το λιπαρό δέρμα;

Η ενυδάτωση του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της φυσικής παραγωγής λιπαρότητας. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν δεν έχει αρκετά αποθέματα υγρασία το δέρμα, καταλήγει να υπερ-παράγει έλαια για να προσπαθήσει να παραμείνει υγιές. Σε συνδυασμό μάλιστα με δυνητικά ερεθιστικά ενεργά συστατικά, το λιπαρό δέρμα «μπερδεύεται».

Η συστηματική ενυδάτωση του λιπαρού δέρματος βοηθάει στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού που αποτέπει τη διαφυγή νερού στο περιβάλλον ενώ το «γεμίζει» με την υγρασία που χρειάζεται για να παραμείνει υγιές.

Jenny.Gr
IG @meghanroche

Πότε πρέπει να ενυδατώνεται το λιπαρό δέρμα

Το λιπαρό δέρμα μπορεί να λαμβάνει ενυδατική φροντίδα μία φορά την ημέρα και το καλύτερο στοίχημά σου είναι να του την προσφέρεις το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα μπαίνει σε λειτουργία επανόρθωσης και αποκατάστασης. Επομένως, είναι σε θέση να αξιοποιήσει προς όφελός του την περιποίηση που του προσφέρεις.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.