ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι βιταμίνες που χαρίζουν δυνατά νύχια, λαμπερά μαλλιά και νεανική επιδερμίδα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

15 Μαρτίου 2024

Οι βιταμίνες που χαρίζουν δυνατά νύχια, λαμπερά μαλλιά και νεανική επιδερμίδα
IG @josephineskriver
Οι απαραίτητες βιταμίνες αντιγήρανσης του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών

Η φροντίδα του δέρματός μας είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς μπορεί να ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας και τη συναισθηματική ευεξία. Εάν είσαι άνω των 40 και ακολουθείς ήδη έναν υγιεινό τρόπο ζωής διατηρώντας μια ισορροπημένη διατροφή, πίνοντας νερό, έχοντας τακτική σωματική δραστηριότητα, τηρώντας ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και εφαρμόζοντας μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος, ίσως το μόνο που χρειάζεται να κάνεις επιπλέον είναι να προσθέσεις στη ρουτίνα σου δύο εκπληκτικά δραστικά συμπληρώματα.

Αν και μπορεί να γνωρίζεις ήδη τις ευεργετικές ιδιότητες των συμπληρωμάτων, παραδείγματος χάρη της βιταμίνης C, E, A και του κολλαγόνου, εδώ θα βρεις δύο λιγότερο γνωστές επιλογές που δρουν εξίσου αποτελεσματικά ενάντια στη γήρανση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

Πώς να αποτέψεις τις επιπτώσεις της γήρανσης για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

L-Λυσίνη

Η L-Λυσίνη είναι ένα αμινοξύ που είναι το κύριο δομικό στοιχείο του κολλαγόνου. Το σώμα χρειάζεται έως και 2-3 γραμμάρια την ημέρα για βέλτιστη σύνθεση κολλαγόνου, ποσότητα που είναι δύσκολο να αποκτηθεί μόνο από τη διατροφή. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να λαμβάνεται μέσω συμπληρωμάτων, όπως η l-Λυσίνη, που επιτρέπουν το σώμα να παράγει το δικό του κολλαγόνο φυσικά.

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

L-Προλίνη

Η L-Προλίνη είναι ένα άλλο αμινοξύ που είναι επίσης απαραίτητο συστατικό του κολλαγόνου και των ινών ελαστίνης που υποστηρίζουν τον συνδετικό ιστό. Λειτουργεί συνεργικά με την L-Λυσίνη για τη σύνθεση κολλαγόνου και η σύνθεση του κολλαγόνου απαιτεί 1000mg προλίνης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.