ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι βιταμίνες που ενισχύουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και παρατείνουν τη νεανική της όψη


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Μαρτίου 2024

Οι βιταμίνες που ενισχύουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και παρατείνουν τη νεανική της όψη
IG @taylor_hill
3 βιταμίνες-booster για τον οργανισμό και την εμφάνιση της επιδερμίδας

Η φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι υψηλής σημασίας, καθώς η εμφάνισή της έχει άμεση σχέση με την αίσθηση αυτοπεποίθησής μας. Εάν ακολουθείς ήδη μια ισορροπημένη διατροφή, ενυδατώνεις σωστά τον οργανισμό σου, ασκείσαι, κοιμάσαι καλά και ακολουθείς ένα ιδανικό σχήμα φροντίδας για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, τότε ίσως είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμο αν είσαι άνω των 40 ετών να ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου κάποια καίριας αξίας συμπληρώματα διατροφής που δρουν ενάντια στη γήρανση της επιδερμίδας: το κολλαγόνο, η βιταμίνη Α και ο ψευδάργυρος.

Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα και τη σφριγηλότατα της επιδερμίδας. Η απώλεια κολλαγόνου ξεκινά από την ηλικία των 21 ετών και μέχρι την ηλικία των 40, οι γυναίκες έχουμε χάσει υψηλά ποσοστά φυσικού κολλαγόνου.
Μετά τα 40, μπορείς ακόμα έχεις λαμπερό και νεανικό δέρμα, λαμβάνοντας συμπληρώματα κολλαγόνου και καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο, όπως ζωμό κρέατος, αυγά, κοτόπουλο, μούρα.

Βιταμίνη Α

Η πιο ισχυρή βιταμίνη για γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω που επιδιώκουν να συσφίξουν το δέρμα και να μετριάσουν τα σημάδια γήρανσης είναι αναμφισβήτητα η βιταμίνη Α. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και το σχηματισμό ελαστίνης, ακόμη και αφού αρχίσουν να διασπώνται, αναδομώντας και επιδιορθώνοντας ό,τι έχει χαθεί στο πέρασμα των χρόνων.

Jenny.Gr
IG @taylor_hill

Ψευδάργυρος

Εάν προσπαθείς να αντιμετωπίσεις την ακμή ή θέλεις απλώς να δεις το δέρμα σου πιο καθαρό, απαλό και σφριγηλό επίλεξε ένα συμπλήρωμα ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ηρεμία της ακμής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.