ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς θα βρεις την ιδανική κρέμα ενυδάτωσης για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Απριλίου 2024

Πώς θα βρεις την ιδανική κρέμα ενυδάτωσης για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου
IG @josephineskriver
Για να διατηρηθεί ο σωστός βαθμός ενυδάτωσης της επιδερμίδας του προσώπου, δεν μετράει μόνο η σταθερότητα της επαναλαμβανόμενης ρουτίνας περιποίησης που ακολουθείς, αλλά και η επιλογή της κρέμας σου

Η διατήρηση της νεανικής όψης της επιδερμίδας είναι απόλυτος skincare στόχος κάθε γυναίκας που αγαπά τον εαυτό της και φροντίζει την επιδερμίδα της. Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, αν θέλουμε να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα φρεσκάδας και λάμψης στο πρόσωπό μας, είναι σηματικό να ενυδατώνουμε με απόλυτη συνέπεια το δέρμα μας, πρωί και βράδυ. Για να διατηρηθεί ο ιδανικός βαθμός ενυδάτωσης, δεν μετράει μόνο η σταθερότητα της επαναλαμβανόμενης ρουτίνας που ακολουθούμε, αλλά και η σωστή επιλογή της κρέμας μας.

Το δέρμα μας αποτελείται από 70% νερό και το υπόλοιπο 30% από ένα μείγμα πρωτεϊνών, λιπιδίων, μετάλλων και άλλων ουσιών. Αυτή η σύνθεση του επιτρέπει να λειτουργεί ως διαπερατό φίλτρο, που επιτρέπει την ανταλλαγή θερμότητας με το εξωτερικό και, ταυτόχρονα, πραγματοποιεί αποτελεσματική προστατευτική δράση. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι το νερό είναι απαραίτητο για το δέρμα ώστε να συνεχίσει να εκτελεί τις λειτουργίες του: χωρίς τα σωστά αποθέματα νερού, το δέρμα δυσκολεύεται και λειτουργεί υπό συνθήκες άγχους. Ως εκ τούτου προκύπτει και η ανάγκη της καθημερινής ενυδάτωσης, με σκοπό να διατηρήσει ακέραια τη λειτουργία του προστατευτικού φραγμού του και να αποτρέψει τη γήρανση.


Πώς δρα η κρέμα ενυδάτωσης προσώπου

Για να αποτρέψουμε την αφυδάτωση του δέρματος, είναι απαραίτητο να επενδύσουμε σε ένα εξαιρετικό προϊόν με πολύτιμους ενυδατικούς παράγοντες. Μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου πρέπει να δρα στην επιφάνεια του δέρματος, να εντοπίζεται από τις υδατικές κυτταρικές εναποθέσεις, αυξάνοντας την ποσότητα και αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο αφυδάτωσης. Στόχος αυτού του προϊόντος είναι να διατηρήσει τη σωστή ισορροπία ενυδάτωσης για όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι ενυδατικές κρέμες πρέπει να διαθέτουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά: να περιέχουν υγραντικά, υδατοαπωθητικά και μαλακτικά δραστικά συστατικά.Μεταξύ των πιο χρησιμοποιούμενων ενυδατικών στοιχείων σε ενυδατικά προϊόντα υπάρχουν ορισμένες ουσίες που υπάρχουν φυσικά στο δέρμα, όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, η ουρία και το PCA (πυρρολιδονεκαρβοξυλικό οξύ), ενώ τα πιο χρησιμοποιούμενα μαλακτικά περιλαμβάνουν κεραμίδια και τριγλυκερίδια.

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Η ιδανική ενυδατική κρέμα προσώπου είναι αυτή που ανταποκρίνεται στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε τύπου δέρματος

Όπως ακούμε χρόνια τώρα, στη ρουτίνα ομορφιάς αλλά και στη διατροφή, τον αθλητισμό, κλπ η εξατομίκευση της θεραπείας βρίσκεται σε προτεραιότητα. Η ενυδατική κρέμα προσώπου θα είναι ελαφρώς διαφορετική ως προς την υφή και ενεργή ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Ξεκινώντας από το λιπαρό δέρμα, ας καταρρίψουμε τον μύθο ότι δεν μπορεί να αφυδατωθεί: δεν είναι έτσι! Μια κρέμα είναι ιδανική για αυτόν τον τύπο δέρματος όταν είναι ενυδατική, έχει ελαφριά υφή και είναι εύκολα απορροφήσιμη. Υπάρχει συχνά σύγχυση όσον αφορά στο ξηρό δέρμα: αυτός ο τύπος δέρματος έχει σίγουρα έλλειψη νερού, αλλά έχει επίσης έλλειψη λιπιδίων, γι’ αυτό χρειάζεται μια κρέμα με πλούσια υφή, που να περιέχει τόσο ενυδατικά όσο και θρεπτικά συστατικά. Έπειτα, υπάρχουν και τα ώριμα δέρματα, συχνά αφυδατωμένα. Σε αυτή την περίπτωση, οι φόρμουλες που συνδυάζουν ενυδατικά ενεργά συστατικά με ευδιάκριτα αντιγηραντικά συστατικά κερδίζουν. Για όλους τους τύπους δέρματος, η ασυναγώνιστη ενυδατική κρέμα εμπεριέχει το υαλουρονικό οξύ, του οποίου η ικανότητα να συγκρατεί νερό στην επιδερμίδα διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, υγιές και πολύ απαλό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.