ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να χρησιμοποιείς τους ορούς προσώπου σαν δερματολόγος


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Μαΐου 2024

Πώς να χρησιμοποιείς τους ορούς προσώπου σαν δερματολόγος
IG @ laurajadestone
Κάθε ορός προσώπου είναι σχεδιασμένος να καλύπτει διαφορετικές ανάγκες της επιδερμίδας

Όσον αφορά στα προϊόντα περιποίησης δέρματος τις περισσότερες φορές είναι αρκετά ξεκάθαρος ο ρόλος τους: τα καθαριστικά προσώπου καθαρίζουν την επιδερμίδα, τα προϊόντα απολέπισης την απολεπίζουν, τα ενυδατικά προϊόντα την ενυδατώνουν κ.ο.κ. Στον αντίποδα όμως, υπάρχουν οι οροί περιποίησης προσώπου που περιπλέκουν την κατάσταση.

Τι είναι οι οροί προσώπου

Οι οροί προσώπου είναι ελαφριά, συμπυκνωμένα διαλύματα που αποτελούνται από ενεργά συστατικά που είναι σχεδιασμένα να εισχωρούν βαθιά στο δέρμα. Ανάλογα με τη σύνθεσή τους, μπορούν να καλύψουν διάφορες ανάγκες της επιδερμίδας, από την τόνωσή της και την βελτίωση της υφής της έως τον έλεγχο της έκκρισης λιπαρότητας.

Για παράδειγμα, οι οροί προσώπου που περιέχουν AHAs, όπως το γλυκολικό οξύ ή BHAs, όπως το σαλικυλικό οξύ , μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της υφής και του τόνου της επιδερμίδας. Ένας ορός με βασικό ενεργό συστατικό τη ρετινόλη μπορεί να στοχεύσει στις λεπτές γραμμές, ενώ ένας ορός με υψηλότερη συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος μπορεί να θρέψει και να ενυδατώσει το δέρμα.

Πώς να επιλέξεις τον ιδανικό ορό για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου

Σε μια εποχή που το TikTok είναι η κύρια μηχανή αναζήτησης, μπορεί να είναι δελεαστικό να ακολουθείς οτιδήποτε trend. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για την υγεία της επιδερμίδας σου.

Jenny.Gr
IG @laurajadestone

Ο σωστός τρόπος επιλογής ενός ορού έχει να κάνει με κυρίως με τα ενεργά συστατικά που μπορούν να έχουν θετική επίδραση στο δέρμα σου:

  • Για την καταπολέμηση των πανάδων, επίλεξε ενεργά συστατικά όπως το τρανεξαμικό οξύ , το γλυκολικό οξύ και ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως το εκχύλισμα φύτρων λωτού.
  • Για φλεγμονές και ερυθρότητα, οι οροί με βάση τη νιασιναμίδη είναι ιδανικοί.
  • Για ενυδάτωση, εμπιστεύσου το υαλουρονικό οξύ και την πανθενόλη.
  • Για την καταπολέμηση της ακμής, επίλεξε συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ και νιασιναμίδη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.