ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Τα λάθη που επηρεάζουν την ένταση και τη διάρκεια του αρώματός σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

24 Μαΐου 2024

Τα λάθη που επηρεάζουν την ένταση και τη διάρκεια του αρώματός σου
IG @matildadjerf
Κάνε το άρωμά σου να αποδίδει στο έπακρον, «διορθώνοντας» κάποιες εσφαλμένες πρακτικές εφαρμογής

Η εφαρμογή του αρώματος μπορεί να φαντάζει απλή. Στην πραγματικότητα όμως, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για ένα κομψό και φινετσάτο οσφρητικό αποτέλεσμα. Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεις το άρωμα είναι εξίσου σημαντικός με τη σύνθεση του ίδιου του αρώματος. Γνωρίζεις, για παράδειγμα, ότι η σωστή εφαρμογή του eau de parfum σου έχει να κάνει τόσο με το περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να φορεθεί όσο και με το ρούχο που έχεις επιλέξει να φορέσεις;

Και τι γίνεται με αυτή τη συνήθεια να ψεκάζεις το άρωμα στους καρπούς σου και μετά να τους τρίβεις μεταξύ τους; Επίσης, πράγματι ένα περίτεχνο μπουκάλι αρώματος μπορεί να κοσμεί υπέροχα το μπάνιο σου, αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται όταν κάνεις ντους εξασθενούν την φρεσκάδα και την ένταση του αρώματός σου; Σε αυτή τη συγκεντρωτική λίστα, θα βρεις όλα όσα πρέπει ιδανικά να αποφεύγεις για να έχεις τη μέγιστη απόδοση από το άρωμά σου.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Μην τρίβεις ή ταμπονάρεις το άρωμα

Η σχεδόν ασυνείδητη συνήθεια που πιθανώς έχεις να βάζεις λίγο άρωμα στους καρπούς σου και στη συνέχεια να τους τρίβεις ή να τους ταμπονάρεις είναι λάθος. Γιατί; Μέσω της τριβής το δέρμα θερμαίνεται και παράγει φυσικά ένζυμα που τροποποιούν τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύπτεται το άρωμα. Για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του αρώματος και να διαρκέσει περισσότερο στο δέρμα, ιδανικά θα πρέπει να ψεκάζεις μια μικρή ποσότητα αρώματος και στους δύο καρπούς και να αφήνεις το υγρό να διεισδύει στο δέρμα.

Μην ψεκάζεις το άρωμα πολύ κοντά στο δέρμα

Οι περιοχές που πάλλονται – οι καρποί, ο λαιμός και το ντεκολτέ – είναι εκεί όπου το σώμα εκπέμπει θερμότητα, βοηθώντας τις νότες του αρώματος να αναπτυχθούν πιο γρήγορα. Επομένως, συνιστάται να ψεκάζεις το άρωμα περίπου 12 εκατοστά μακριά από το δέρμα.

Jenny.Gr
IG @matildadjerf

Μην ψεκάζεις το άρωμα στα ρούχα

Απόφυγε να ψεκάζεις το άρωμα στα ρούχα σου, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποχρωματιστούν.

Μην ψεκάζεις το άρωμα σε ξηρό δέρμα

Το άρωμα διαρκεί πολύ περισσότερο όταν έχεις προετοιμάσει το δέρμα σου, ενυδατώνοντάς το.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.