ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Summer skincare tips: Βοήθησε το δέρμα σου να απολαύσει αυτό το καλοκαίρι, όσο εσύ


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Ιουνίου 2024

Summer skincare tips: Βοήθησε το δέρμα σου να απολαύσει αυτό το καλοκαίρι, όσο εσύ
IG @negin_mirsalehi
4 αποτελεσματικά tips για υπέροχη επιδερμίδα αυτό το καλοκαίρι

Η skincare ρουτίνα μας το καλοκαίρι πρέπει να είναι πιο απλή, για να είναι πράγματι αποτελεσματική. Πρέπει επίσης να «προλαμβάνει» καταστάσεις, με τις οποίες μπορεί να έρθουμε αντιμέτωπες αργότερα. Τέλος, πρέπει να είναι απολαυστική – όπως άλλωστε και το ίδιο το καλοκαίρι.

Λέμε «όχι» στα δραστικά συστατικά

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η εφαρμογή ισχυρών ενεργών συστατικών, όπως η ρετινόλη ή τα απολεπιστικά οξέα, είναι καλό να αποφεύγεται. Πρόκειται για φωτοευαίσθητα συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα ή ακόμα και να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης υπερμελάχρωσης, δεδομένου ότι τις περισσότερες φορές δεν ανανεώνουμε με απόλυτη συνέπεια την αντηλιακή μας προστασία.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Λέμε «ναι» στην ενυδάτωση

Ενυδατικές κρέμες και οροί ενυδάτωσης είναι τα must-have του καλοκαιρινού νεσεσέρ. Η ζέστη και η πολύωρη έκθεση στον ήλιο αφυδατώνουν το δέρμα, επομένως είναι προϊόντα ύψιστης σημασίας για την διατήρηση της ενυδάτωσης και της ισορροπίας της επιδερμίδας.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Λέμε «ναι» στην αντηλιακή προστασία

Είναι σημαντικό να φοράμε το αντηλιακό μας όχι μόνο το πρωί προτού φύγουμε από το σπίτι ή το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου απολαμβάνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, αλλά να το ανανεώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Λέμε «ναι» σε ελαφριές συνθέσεις

Η αγαπημένη μας κρέμα ενδέχεται να έχει πλούσια και απολαυστική υφή. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όμως, θα ήταν ιδανικό να την αντικαθιστούμε με κάποια άλλη πιο λεπτόρρευστη και αναζωογονητική.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.