ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Ενυδατική κρέμα, λοσιόν, αντηλιακό: Πότε λήγει κάθε προϊόν ομορφιάς;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Ιουνίου 2024

Ενυδατική κρέμα, λοσιόν, αντηλιακό: Πότε λήγει κάθε προϊόν ομορφιάς;
IG @hoskelsa
Τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας έχουν ημερομηνία λήξης

Είτε είσαι αρχάρια στο skincare, είτε το γνωρίζεις πολύ καλά κι έχεις μια πλούσια συλλογή καλλυντικών συνθέσεων, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μπουντουάρ σου προϊόντα ομορφιάς που δεν χρησιμοποιείς τόσο συχνά. Αν αυτή αποτελεί μια πραγματική συνθήκη, ίσως έχεις αναρωτηθεί: Πότε λήγει η λοσιόν, η ενυδατική κρέμα ή το αντηλιακό.

Τα προϊόντα περιποίησης έχουν ημερομηνία λήξης

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, οι ενυδατικές κρέμες, όπως και οι λοσιόν, τελικά λήγουν. Οι ενυδατικές κρέμες έχουν συχνά υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό που τις καθιστά ασφαλείς στο ράφι ή το νεσεσέρ μας για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αν αυτό το όριο ξεπεραστεί, τα προϊόντα αλλοιώνονται, υποβαθμίζονται η αποτελεσματικότητά τους και αναπτύσσουν βακτήρια.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Τι γίνεται με το αντηλιακό;

Πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως το αντηλιακό, παρασκευάζονται με ασταθή συστατικά και λειτουργούν, εξουδετερώνοντας τα επιβλαβή σωματίδια που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο. Κατά μέσο όρο, το αντηλιακό διαρκεί περίπου τρία χρόνια εάν δεν ανοιχτεί και αποθηκεύεται σωστά.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Τι θα συμβεί αν χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν που έχει λήξει;

Μια ενυδατική κρέμα ή μια λοσιόν που έχει λήξει μπορεί να μην βλάπτει πάντα το δέρμα, αλλά το προϊόν δεν «κλειδώνει» την υγρασία ή δεν ενυδατώνει επαρκώς το δέρμα.

Ωστόσο, τα προϊόντα περιποίησης που έχουν λήξει ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος ή ακόμα και πιο σοβαρές μολύνσεις. Επομένως, είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν από τη συλλογή σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.