ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να φροντίζεις σωστά το δέρμα σου το καλοκαίρι


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Ιουνίου 2024

Πώς να φροντίζεις σωστά το δέρμα σου το καλοκαίρι
IG @franziskanazarenus
Για ένα όμορφο δέρμα, όλο το καλοκαίρι

Κάθε αλλαγή εποχής επηρεάζει σημαντικά την επιδερμίδα μας. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται σχεδόν πάντα στην επιδερμίδα του προσώπου. Τον χειμώνα, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό και κόκκινο, ενώ το καλοκαίρι έρχεται αντιμέτωπο με τις ακτίνες UV, το νερό της θάλασσας, τον ιδρώτα αλλά και τις εναλλαγές τις θερμοκρασίας από το εξωτερικό περιβάλλον και τους χώρους που κλιματίζονται.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να τροποποιούμε ελαφρώς τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ποια είναι όμως η κατάλληλη φροντίδα για το δέρμα μας το καλοκαίρι;

Δεν παραλείπουμε ποτέ το αντηλιακό

Αν και συνιστάται ανεπιφύλακτα η επιλογή θεραπείας με SPF καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, είναι ακόμη πιο σημαντικό να εφαρμόζουμε τακτικά αντηλιακό το καλοκαίρι, όταν το δέρμα έρχεται πιο συχνά σε επαφή με τον ήλιο. Πρέπει να εφαρμόζεται ως το τελευταίο βήμα της ρουτίνας φροντίδας μας για να εξασφαλίζουμε τη βέλτιστη προστασία.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

«Εμπιστευόμαστε» έναν ορό βιταμίνης C

H βιταμίνη C είναι ένα «μαγικό» ενεργό συστατικό. Φωτίζει άμεσα τη θαμπή επιδερμίδα, προσφέροντας λάμψη. Παράλληλα, προστατεύει το δέρμα από το οξειδωτικό στρες, ρυθμίζει τη σύνθεση μελανίνης και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, για πιο ελαστικό δέρμα με λιγότερες ρυτίδες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένας ορός βιταμίνης C όταν χρησιμοποιείται με ένα αντηλιακό, βελτιώνει την αποτελεσματικότητά του και μαζί, παρέχουν μέγιστη προστασία από τις ακτίνες UV στο δέρμα.

Επιλέγουμε ορούς με νιασιναμίδη

Όπως τα πεπτίδια ή το πολυγλουταμικό οξύ, η νιασιναμίδη είναι ένα ενεργό συστατικό με αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα στο δέρμα. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που επανορθώνουν το δέρμα από εξωτερικές επιθέσεις. Η νιασιναμίδη διεγείρει την ενυδάτωση του δέρματος.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Αποφεύγουμε τις πολύ πλούσιες

Οι ενυδατικές κρέμες με πλούσια υφή είναι ιδανικές για τον χειμώνα. Καθώς ο καιρός ζεσταίνει, η εφαρμογή μια πολύ πιο ελαφριάς ενυδατικής κρέμας με αέρινο και εξαιρετικά αναζωογονητικό φινίρισμα είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται το δέρμα μας για να είναι εννυδατωμένο, χωρίς να «μπουκώνει».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.