ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

3 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να μένεις με βρεγμένο μαγιό στην παραλία


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

12 Αυγούστου 2024

3 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να μένεις με βρεγμένο μαγιό στην παραλία
IG @franziskanazarenus
Όχι μόνο είναι άβολο, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρά δερματικά προβλήματα

Είσαι στην παραλία για ώρες, τελικά βγαίνεις από το νερό, τυλίγεσαι με την πετσέτα και αμέσως ξαπλώνεις στην ξαπλώστρα, χωρίς να βγάλεις το βρεγμένο σου μαγιό. Ας το παραδεχτούμε: Όλοι το κάνουμε. Ωστόσο, το βρεγμένο μαγιό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, κνησμό και σοβαρές μολύνσεις στο δέρμα.

Θυλακίτιδα

Η υγρασία στο εσωτερικό του μαγιό μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηρίων, ειδικά αν συσσωρευτεί ιδρώτας, φυσικά έλαια δέρματος και περιβαλλοντικά υπολείμματα στους θύλακες των τριχών. Μεταξύ των πιο κοινών λοιμώξεων που μπορεί να προκύψουν είναι η θυλακίτιδα, μια φλεγμονή των τριχοθυλακίων, δηλαδή οι μικροσκοπικές επιδερμικές δομές που βρίσκονται στη ρίζα κάθε τρίχας, που προκαλούνται από βακτηριακή ή μυκητιασική λοίμωξη.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Κνησμός του κολυμβητή

Η φαγούρα του κολυμβητή είναι μια εξανθηματώδης αντίδραση που προκαλείται από την επαφή του δέρματος με τις προνύμφες μικρών παρασίτων (σχιστοσωμάτων) που υπάρχουν σε γλυκό ή υφάλμυρο νερό.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Καντιντίαση

Η καντιντίαση είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από ζυμομύκητα Candida που τείνει να αναπτυχθεί σε υγρές περιοχές του δέρματος, όπως τα γεννητικά όργανα. Εάν το δέρμα των ιδιωτικών μερών είναι εμποτισμένο, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθεί κανείς από λοίμωξη ζύμης , τοπικής ή ουροποιητικής οδού. Συνήθως υπάρχει στο δέρμα και στο στόμα, στο πεπτικό σύστημα και στα γεννητικά όργανα, αυτή η μαγιά γενικά δεν προκαλεί βλάβη. Ωστόσο, υπό ορισμένες συνθήκες, η Candida μπορεί να εκδηλωθεί ως υπερανάπτυξη στους βλεννογόνους και σε υγρές περιοχές του δέρματος προκαλώντας καντιντίαση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.