ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Βιταμίνη C και Υαλουρονικό Οξύ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον συνδυασμό τους


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Σεπτεμβρίου 2024

Βιταμίνη C και Υαλουρονικό Οξύ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον συνδυασμό τους
IG @cassdimicco
Ενδείκνυται ο συνδυασμός τους κι αν ναι, πώς βοηθάει το δέρμα σου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαζί, στην ίδια skincare ρουτίνα, βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ; Είτε κάνεις τα πρώτα σου steps στην περιποίηση της επιδερμίδας είτε είσαι skincare addicted, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποια συστατικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαζί και ποια όχι. Τα θετικά νέα είναι ότι αν θέλεις μια υγιή, ενυδατωμένη και νεανική επιδερμίδα, θα πρέπει οπωσδήποτε να ενσωματώσεις αυτά τα συστατικά στη ρουτίνα ομορφιάς σου το συντομότερο δυνατό.

Η βιταμίνη C

Η βιταμίνη C , ή αλλιώς το ασκορβικό οξύ, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και τη ρύπανση. Αναστέλλει επίσης την παραγωγή μελανίνης, η οποία βοηθά στη φωτεινότητα του τόνου του δέρματος και στη μείωση της υπερμελάγχρωσης.
Η βιταμίνη C μπορεί να βρεθεί σε πολλά διαφορετικά προϊόντα περιποίησης δέρματος, αλλά πιθανότατα θα τη συναντήσεις σε ορούς. Μερικά από τα πολυάριθμα οφέλη της βιταμίνης C στην περιποίηση του δέρματος περιλαμβάνουν:

  • Προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες.
  • Πρόληψη και μείωση των βλαβών από τον ήλιο.
  • Λάμψη δέρματος .
  • Βελτίωση της υφής του δέρματος.
  • Ο βραδινός τόνος του δέρματος και η μείωση των μαύρων κηλίδων αναστέλλοντας την υπερβολική παραγωγή μελανίνης.
  • Μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτι .
  • Υποστηρίζει τη φυσική σύνθεση κολλαγόνου του δέρματος, η οποία βοηθά στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Όταν προσθέτεις βιταμίνη C για πρώτη φορά στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, θα ήταν καλό να ξεκινήσεις με ένα προϊόν που έχει συγκέντρωση βιταμίνης C περίπου 10-15%. Αυτό θα σου δώσει τη δυνατότητα να δεις πώς ανέχεται το δέρμα σου το συστατικό πριν προχωρήσεις σε υψηλότερες συγκεντρώσεις.

Jenny.Gr
IG @cassdimicco

Το Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα εκπληκτικό συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας που φημίζεται για τις ενυδατικές του δυνάμεις. Τα μόρια του υαλουρονικού οξέος μπορούν να διατηρήσουν έως και 1.000 φορές το βάρος τους σε νερό, καθιστώντας τα εξαιρετικά αποτελεσματικά στην ενυδάτωση του δέρματος. Από τη συστηματική χρήση υαλουρονικού οξέος μπορούμε να βοηθήσουμε το δέρμα μας ως εξής:

  • Ενυδάτωση του δέρματος, που βοηθά στη βελτίωση της υφής του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται πιο ελαστικό και λείο.
  • Προστασία του δερματικού φραγμού και πρόληψη της απώλειας υγρασίας.
  • Μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Jenny.Gr
IG @cassdimicco

Τα οφέλη από τον συνδυασμό βιταμίνης C και υαλουρονικού οξέος

Το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη C μπορούν να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό δίδυμο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Συμπληρώνουν άριστα το ένα το άλλο: Με τη βιταμίνη C να παρέχει αντιοξειδωτική προστασία και φωτιστικά αποτελέσματα, ενώ το υαλουρονικό οξύ διασφαλίζει ότι το δέρμα παραμένει βαθιά ενυδατωμένο

Πώς να τα χρησιμοποιήσεις μαζί

Αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου, ξεκίνα εφαρμόζοντας τον ορό βιταμίνης C, ο οποίος βοηθά στην προστασία από τις περιβαλλοντικές βλάβες όλη την ημέρα. Στη συνέχεια, μπορείς να εφαρμόσεις έναν ορό υαλουρονικού οξέος για να «κλειδώσεις» την υγρασία στην επιδερμίδα. Αμέσως μετά την εφαρμογή των ορών, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάς την ενυδατική σου κρέμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.