ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να αντιμετωπίσεις τις γραμμές αφυδάτωσης κάτω από τα μάτια


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να αντιμετωπίσεις τις γραμμές αφυδάτωσης κάτω από τα μάτια
IG @leoniehanne
Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο skincare είναι να καταφέρουμε να διατηρήσουμε το δέρμα γύρω από τα μάτια σφριγηλό και καλά ενυδατωμένο

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτή από το υπόλοιπο πρόσωπο. Ως εκ τούτου, η αφυδάτωση είναι πιο εμφανής, όπως συμβαίνει με άλλες παθήσεις όπως το πρήξιμο, οι μαύροι κύκλοι, οι γραμμές και οι ρυτίδες, καθώς και άλλα σημάδια γήρανσης. Υπάρχουν όμως κάποια μυστικά ομορφιάς που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε τις γραμμές αφυδάτωσης κάτω από τα μάτια.

Η πρόσληψη νερού

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του. Εξίσου σημαντική όμως είναι για το δέρμα. Είτε πρόκειται για το δέρμα γύρω από τα μάτια, στα χέρια, το λαιμό, το πρόσωπο ή οποιοδήποτε μέρος του σώματος, η ενυδάτωση από το εσωτερικό μπορεί να είναι πιο σημαντική ακόμα και από την ενυδάτωση της επιφάνειας με κρέμες και ορούς.

Jenny.Gr
IG @leoniehanne

Οι «ενόχοι»

Η βλάβη από τον ήλιο, τα ποτά με καφεΐνη και το αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσουν την ξηρότητα. Επομένως, είναι καλό να τα αποφεύγουμε.

Το αντηλιακό

Όσο και αν γνωρίζουμε ότι η καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι αδιαπραγμάτευτη, πολλοί από εμάς αμελούμε να εφαρμόσουμε SPF σε σημαντικές περιοχές, όπως γύρω από τα μάτια. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στον φόβο μήπως μπει η φόρμουλα στα μάτια μας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να ταμπονάρουμε προσεκτικά λίγο αντηλιακό γύρω από τα μάτια μας το πρωί και να το εφαρμόζουμε ξανά όλη την ημέρα για βέλτιστη κάλυψη.

Jenny.Gr
IG @leoniehanne

Τα ενεργά συστατικά

Αναζητάμε τα προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη που μπορούν να ενυδατώσουν την επιδερμίδα για να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών.

Τα προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την περιοχή των ματιών

Οι κρέμες, οι μάσκες και οι οροί που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την περιοχή των ματιών θα αντιμετωπίσουν καλύτερα τις ανησυχίες τους. Πρόκειται για προϊόντα περιποίησης δέρματος που βασίζονται σε επιστημονική έρευνα και βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.