ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Vanities: 5 tips για τη σωστή οργάνωση των καλλυντικών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

3 Οκτωβρίου 2024

Vanities: 5 tips για τη σωστή οργάνωση των καλλυντικών
IG @negin_mirsalehi
H αποθήκευση των προϊόντων μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος πρέπει να ταιριάζει στις συνήθειές μας για να εξυπηρετεί την καθημερινότητά μας

Ως γυναίκες που φροντίζουμε τον εαυτό και την εμφάνισή μας, γνωρίζουμε καλά το σκηνικό «χάους» που δημιουργείται στο μπάνιο μας από προϊόντα ομορφιάς. Ως άμεση συνέπεια, ποτέ δεν βρίσκουμε το προϊόν που θέλουμε – τη στιγμή που το θέλουμε – και χάνουμε άσκοπα τον χρόνο μας, αναζητώντας τον «χαμένο θησαυρό».
Αν αυτό που περιγράφω θυμίζει κάτι και από το δικό σου μπάνιο, τότε οι ακόλουθες συμβουλές οργάνωσης θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμες.

Πώς να αποθηκεύσεις σωστά τα καλλυντικά σου

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

1.Βάλε σε προτεραιότητα τις ανάγκες σου

Συχνά βλέπουμε ότι η έννοια της αποθήκευσης είναι συγκεκριμένη για κάθε άτομο. Για να κάνει μια αναδιοργάνωση πραγματική διαφορά, πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες και τις συνήθειές μας. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που η δουλειά της της επιβάλλει να ταξιδεύει συχνά θα προτιμήσει να αφήσει τα απαραίτητα σε μια τσάντα μακιγιάζ ώστε να είναι πάντα έτοιμη να μπει στη βαλίτσα της, ενώ μια κοπέλα που κάνει τακτικό night life θέλει να βρίσκει εύκολα τα προϊόντα λάμψης.

Πολλές ερωτήσεις βοηθούν να προσδιορίσεις τι χρειάζεσαι: Προτιμώ να κάνω το μακιγιάζ μου καθιστή ή όρθια; Υπάρχει αρκετό φως εκεί που κάνω συνήθως το μακιγιάζ μου; Τι σπαταλάει περισσότερο χρόνο όταν ετοιμάζομαι; Είναι κατάλληλο το μέρος που κάνω το μακιγιάζ μου;

2.Ταξινόμησε τα καλλυντικά σου

Είναι ίσως το πιο κουραστικό βήμα, αλλά πραγματικά απαραίτητο για να προχωρήσεις στην σωστή και πρακτική αποθήκευση των καλλυντικών σου. Είναι δυνατές διάφορες ταξινομήσεις ανάλογα με τη διαθέσιμη ποσότητα:

Ανά τύπο: Όλα τα προϊόντα για τα χείλη μπορούν να ομαδοποιηθούν, όπως τα προϊόντα ματιών κ.λπ.
Ανά υφή: Έλαια χειλιών από τη μία πλευρά, κραγιόν από την άλλη και ούτω καθεξής.
Ανά χρώμα: Ροζ τόνοι διαχωρισμένοι από μπεζ κ.λπ.
Ανά εποχή: Τα κραγιόν που φοριούνται μόνο το χειμώνα μπορούν να αποθηκευτούν σε μέρος που είναι πιο δύσκολο να προσπελάσεις το καλοκαίρι και το αντίστροφο.
Κατά συνήθεια: Τα καθημερινά προϊόντα μακιγιάζ πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα, ενώ καλλυντικά που χρησιμοποιείς περιστασιακά μπορούν να τοποθετηθούν σε λιγότερο προσβάσιμο μέρος.
Επίσης, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να πετάξεις ορισμένα προϊόντα που έχουν παραμείνει ανοιχτά για πολύ καιρό και πιάνουν περιττό χώρο.

3.Επίλεξε με σύνεση τα καλλυντικά σου

Έπειτα έρχεται η ώρα να επιλέξεις διαχωριστικά του σωστού μεγέθους για να τοποθετήσεις τους διαφορετικούς τύπους προϊόντων. Είναι καλύτερο να τοποθετείς τα πινέλα όρθια για να μην χάνουν το σχήμα τους. Γλαστράκια με μολύβι, μικρά βάζα, θήκες για ρεσό ή ακόμα και θήκες οδοντόβουρτσας μπορούν να κάνουν τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

4.Επένδυσε σε ένα μπουντουάρ

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να αποθηκεύσεις όλα όσα χρειάζεσαι σε ένα μέρος και να δημιουργήσεις έναν χώρο αφιερωμένο μόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας και στο μακιγιάζ σου. Τοποθετείται συχνά στην κρεβατοκάμαρα που εμποδίζει τα προϊόντα να απορροφήσουν την υγρασία στο μπάνιο. Επιλέγεται κατά προτίμηση με ελαφρύ καθρέφτη για να μην εξαρτάται από το φυσικό φως. Υβριδικά έπιπλα με λειτουργία γραφείου υπάρχουν για να μην σπαταλάς χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας. It’s a must!

5.Το ψυγειάκι καλλυντικών

Το απόλυτο gadget για τους beauty addicts; Προμηθεύσου ένα μικρό ψυγειάκι για να αποθηκεύσεις τα καλλυντικά σου και αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις το ψυγείο της κουζίνας σου γι’αυτό τον σκοπό. Είναι ιδιαίτερα πρακτικό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.