ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Φθινοπωρινό skincare: 6 κορυφαίες θεραπείες ενυδάτωσης προσώπου που πρέπει να κάνεις τώρα στην αισθητικό σου


JTeam

2 Οκτωβρίου 2024

θεραπείες προσώπου σε κέντρο αισθητικής
pexels
Οι καλύτερες ενυδατικές θεραπείες που μπορείς να κάνεις σε ένα κέντρο αισθητικής για να επαναφέρεις τη λάμψη στην επιδερμίδα του προσώπου σου, αυτή την εποχή

Μετά από έναν καλοκαίρι γεμάτο ήλιο, θάλασσα, άνεμο και δραστηριότητες, το δέρμα του προσώπου μας μπορεί να δείχνει κουρασμένο και αφυδατωμένο. Επομένως, έχει ανάγκη απο ιδιαίτερη φροντίδα για να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

Η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία και οι ακτίνες UV μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση, ερεθισμούς και άλλες δερματικές ατέλειες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκαταστήσουμε τη λάμψη και την ενυδάτωση του δέρματός μας. Είτε επιλέξετε να επισκεφθείτε κάποιο εξειδικευμενο κέντρο αισθητικής είτε να εφαρμόσετε ειδικές θεραπείες στο σπίτι, το κλειδί για την ανάκαμψη του προσώπου σας βρίσκεται στην σωστή ενυδάτωση.

Οι κορυφαίες ενυδατικές θεραπείες προσώπου που αξίζει να δοκιμάσεις στο Κέντρο Αισθητικής

θεραπείες προσώπου σε κέντρο αισθητικής
pexels


1.Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου (Deep Cleansing Facial)


Ο βαθύς καθαρισμός είναι απαραίτητος για να απομακρυνθούν οι ρύποι, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στο δέρμα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η διαδικασία περιλαμβάνει καθαρισμό, απολέπιση και εξαγωγή των ακαθαρσιών, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και έτοιμο να απορροφήσει τα ενυδατικά προϊόντα.
Μετά τον βαθύ καθαρισμό, το δέρμα είναι πιο δεκτικό στις ενυδατικές θεραπείες, επιτρέποντας στα θρεπτικά συστατικά να διεισδύσουν καλύτερα και να αποκαταστήσουν την υγρασία του.

2.Χημικά Πίλινγκ (Chemical Peels)

Το χημικό πίλινγκ είναι μια θεραπεία που αφαιρεί τα ανώτερα στρώματα του δέρματος, αποκαλύπτοντας νέο και πιο λαμπερό δέρμα από κάτω. Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης, των δυσχρωμιών και της τραχύτητας του δέρματος μετά απο τον ήλιο

3.Θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα πιο ισχυρά ενυδατικά συστατικά που μπορεί να επαναφέρει την υγρασία του δέρματος. Σε επαγγελματικό επίπεδο, υπάρχουν θεραπείες που περιλαμβάνουν υαλουρονικού οξέος για βαθιά ενυδάτωση. Η χρήση υπερήχων, ραδιοσυχνοτήτων, βοηθούν στην αναζωογόνηση των κυττάρων, επαναφέροντας την ελαστικότητα και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας. Η θεραπεία αυτή είναι ιδανική για άτομα με έντονη αφυδάτωση ή σημάδια γήρανσης που έχουν ενισχυθεί από τον ήλιο.

4.Μεσοθεραπεία (Mesotherapy)ή Microneedling με Υαλουρονικό Οξύ

Η μεσοθεραπεία περιλαμβάνει την εφαρμογή μικροενέσεων που περιέχουν μείγμα βιταμινών, υαλουρονικού οξέος και αντιοξειδωτικών. Αυτή η θεραπεία ενυδατώνει την επιδερμίδα εκ των έσω, προωθώντας τη φυσική της λάμψη και αποκαθιστώντας τη φρεσκάδα που χάνεται μετά την έκθεση στον ήλιο. Είναι μια αποτελεσματική λύση για την ανακούφιση από τις επιπτώσεις του καλοκαιριού, ενώ προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα.

5.Hydrafacial (Υδροδερμοαπόξεση)

Το Hydrafacial είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες. Η διαδικασία αυτή συνδυάζει καθαρισμό, απολέπιση, εξαγωγή ρύπων και βαθιά ενυδάτωση σε μία συνεδρία. Η συσκευή του Hydrafacial ενυδατώνει το δέρμα με ειδικούς ορούς που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικά και πεπτίδια, προσφέροντας άμεση λάμψη και αίσθηση αναζωογόνησης.

6.Θεραπεία με Φωτοθεραπεία LED (LED Phototherapy)

Η LED φωτοθεραπεία με κόκκινο φως διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, βοηθώντας στην αποκατάσταση της ενυδάτωσης και της ελαστικότητας του δέρματος. Αυτή η θεραπεία ενδείκνυται για αφυδατωμένο και θαμπό δέρμα, προσφέροντας μια συνολική ανανέωση.

θεραπείες προσώπου σε κέντρο αισθητικής
pexels

Κύρια συστατικά που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μετά την καλοκαιρινή περίοδο για να ενισχύσουμε την ικανότητα της επιδερμίδας να συγκρατεί και να διατηρεί την υγρασία της είναι τα ακόλουθα:

Υαλουρονικό Οξύ: Κρατάει ην υγρασία στο δέρμα, βελτιώνοντας την ελαστικότητα και την υφή του.

Πεπτίδια: Βοηθούν στην ενίσχυση της ελαστικότητας και στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου προσφέροντας επιπλέον θρέψη

Βιταμίνες C και E: Παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία και ενυδάτωση βελτιώνοντας την φωτεινότητα του δέρματος.

Ρετινόλη (Retinol): Προάγει την κυτταρική ανανέωση και βοηθά στη μείωση των ρυτίδων και των κηλίδων.

Γλυκολικό Οξύ (Glycolic Acid): Εξαιρετικό για την απολέπιση της επιδερμίδας και την ανανέωση του δέρματος, καθώς διεισδύει βαθιά στους πόρους.

Κολλαγόνο (Collagen Boosting Serums): Συστατικά που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και προάγουν τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Αλόη Βέρα: Γνωστή για τις καταπραϋντικές και ενυδατικές της ιδιότητες ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες.

θεραπείες προσώπου σε κέντρο αισθητικής
pexels

Περιποίηση Ενυδάτωσης στο Σπίτι

Αφού έχετε κάνει μια επαγγελματική θεραπεία ενυδάτωσης στο κέντρο αισθητικής, η φροντίδα στο σπίτι είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για ενυδατικά προϊόντα και ρουτίνες που μπορείτε να ακολουθήσετε.

1.Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι το πιο αποτελεσματικό συστατικό για την ενυδάτωση του δέρματος, καθώς μπορεί να συγκρατεί μέχρι και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Χρησιμοποιήστε έναν ορό ή κρέμα με υαλουρονικό οξύ καθημερινά για να διατηρήσετε την υγρασία στο δέρμα σας.

2.Οροί με Βιταμίνη C Η βιταμίνη C

Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλει στη μείωση των σημαδιών της φωτογήρανσης, όπως οι πανάδες και η θαμπή όψη του δέρματος. Ένας ενυδατικός ορός με βιταμίνη C μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά κάτω από την κρέμα ημέρας, βοηθώντας στην αποκατάσταση της φρεσκάδας και της λάμψης του δέρματος μετά τις διακοπές.

3.Ενυδατικές Μάσκες

Οι μάσκες ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ, αλόη ή εκχύλισμα αγγουριού είναι ιδανικές για να ανακουφίσετε το αφυδατωμένο δέρμα. Χρησιμοποιήστε τις 1-2 φορές την εβδομάδα για άμεση ενυδάτωση και φρεσκάδα.

4.Απολέπιση με Άλφα-Υδροξυοξέα (AHA)

Η ήπια απολέπιση με AHA (γλυκολικό ή γαλακτικό οξύ) βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και επιτρέπει στην επιδερμίδα να απορροφά καλύτερα τα ενυδατικά προϊόντα. Η χρήση απολεπιστικών προϊόντων 1-2 φορές την εβδομάδα βοηθά στην ανανέωση του δέρματος.

5.Κρέμα Νύχτας με Λιπίδια και Ceramides

Τα λιπίδια και τα κεραμίδια βοηθούν στην αποκατάσταση του φραγμού υγρασίας του δέρματος, διατηρώντας το ενυδατωμένο και προστατευμένο από εξωτερικούς παράγοντες. Χρησιμοποιήστε μια πλούσια κρέμα νύχτας για εντατική ενυδάτωση όσο κοιμάστε.

6.Πόσιμο Νερό και Υγιεινή Διατροφή

Η επαρκής ενυδάτωση δεν εξαρτάται μόνο από τα προϊόντα που εφαρμόζετε εξωτερικά. Είναι σημαντικό να καταναλώνετε αρκετό νερό και να τρέφεστε με φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό, όπως το καρπούζι, τα αγγούρια και τα πορτοκάλια.

Αποφυγή Υπερβολικής Έκθεσης στον Ήλιο: Ακόμα και μετά το καλοκαίρι, η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη για την προστασία του δέρματος και την πρόληψη περαιτέρω αφυδάτωσης.

Η ενυδάτωση λοιπόν είναι το κλειδί για υγιές, φρέσκο και λαμπερό δέρμα, ειδικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι επαγγελματικές θεραπείες, όπως το HydraFacial, η μεσοθεραπεία και η θεραπεία με υπερήχους η θεραπεία

Ραδιοσυχνοτήτων (RF) μπορούν να προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα. Ωστόσο, η σωστή φροντίδα στο σπίτι με υαλουρονικό οξύ, μάσκες και κρέμες είναι εξίσου σημαντική για τη διατήρηση της υγρασίας και της υγείας του δέρματος μακροπρόθεσμα.
Με την κατάλληλη περιποίηση, τόσο σε κλινικό όσο και σε οικιακό επίπεδο, η επιδερμίδα σας μπορεί να επανέλθει στην πιο υγιή και λαμπερή της κατάσταση, έτοιμη να αντιμετωπίσει τους φθινοπωρινούς μήνες με ενέργεια και φρεσκάδα.

Ευχαριστούμε πολύ την αισθητικό, κα. Λιάνα Κόντου, για πολύτιμες συμβουλές της.

SALUS PER AQUA

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 5 Ν.ΦΙΛΟΘΕΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
(έναντι μαιευτηρίου Μητέρα)
τηλ:.210 6839817 - 210 6466722
website: www.salusperaqua.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.