ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πολυνουκλεοτίδια: Τι είναι και πώς επιδρούν στο δέρμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

2 Οκτωβρίου 2024

antigiransi dermatos
IG @zinafashionvibe
Μια νέα θεραπεία που κάνει το δέρμα πιο λαμπερό, σφριγηλό και πιο ενυδατωμένο, με ορατή μείωση των ρυτίδων και των ατελειών

Τον τελευταίο καιρό, μια νέα θεραπεία ομορφιάς έχει τραβήξει την προσοχή του beauty industry: τα πολυνουκλεοτίδια, πιο γνωστά ως «σπέρμα σολομού». Αυτή η διαδικασία γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη, χάρη και στην προώθησή της από celebrities, όπως η Kim Kardashian, η οποία έχει δηλώσει δημόσια ότι έχει κάνει ενέσεις DNA ψαριών για να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός της.

Τι είναι τα πολυνουκλεοτίδια

Τι είναι όμως τα πολυνουκλεοτίδια; Πρόκειται για μια νέα γενιά βιοδιεγερτών, οι οποίοι εγχέονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Ο κύριος σκοπός τους είναι να διεγείρουν τα κύτταρα του δέρματος να παράγουν στοιχεία όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη, οι θεμελιώδεις πρωτεΐνες που δίνουν στο δέρμα ελαστικότητα και σφριγηλότητα. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας τείνει να χάνει αυτές τις ουσίες και τα πολυνουκλεοτίδια έχουν σχεδιαστεί για να επανενεργοποιούν τη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων.

Jenny.Gr
IG @zinafashionvibe

Η δύναμη του DNA του σολομού στο δέρμα

Το DNA του σολομού χρησιμοποιείται επειδή είναι παρόμοιο με το ανθρώπινο DNA και περιέχει πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας. Οι ειδικοί εξηγούν ότι αυτό το είδος θεραπείας βασίζεται σε έρευνα που διεξήχθη από τη δεκαετία του 1980, όταν οι πλαστικοί χειρουργοί άρχισαν να χρησιμοποιούν πολυνουκλεοτίδια για να επιταχύνουν την επούλωση των πληγών. Σήμερα, αυτή η τεχνολογία έχει προσαρμοστεί για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, με αποτελέσματα που περιλαμβάνουν τη μείωση των ρυτίδων, τη βελτίωση του τόνου του δέρματος και την αντιοξειδωτική και ενυδατική δράση.

Jenny.Gr
IG @zinafashionvibe

Θεραπεία με πολυνουκλεοτίδια

Οι ενέσεις πολυνουκλεοτιδίων, αν και είναι ελάχιστα επεμβατικές, απαιτούν συνήθως δύο ή τρεις συνεδρίες , με απόσταση λίγων εβδομάδων. Η θεραπεία δεν είναι επώδυνη, αν και μπορεί να προκαλέσει ελαφρά ενόχληση κατά τη διάρκεια της ένεσης. Μετά τη διαδικασία, ο χρόνος ανάρρωσης είναι σύντομος και οι παρενέργειες είναι ελάχιστες, όπως ήπια ερυθρότητα ή πρήξιμο . Σε αντίθεση με τα fillers, τα οποία δρουν αυξάνοντας τον όγκο των θεραπευόμενων περιοχών, τα πολυνουκλεοτίδια δρουν σε κυτταρικό επίπεδο, διεγείροντας τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα , αλλά εμφανίζονται σταδιακά, φτάνοντας στο αποκορύφωμά τους μέσα σε 12 εβδομάδες μετά την πρώτη συνεδρία. Το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, σφριγηλό και ενυδατωμένο, με ορατή μείωση των ρυτίδων και των ατελειών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.