WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Mirroring: Όταν η γλώσσα του σώματος προδίδει μέσα σε λίγα λεπτά το ερωτικό ενδιαφέρον των ανδρών  


Έλενα Κρητικού

26 Οκτωβρίου 2019

Mirroring: Όταν η γλώσσα του σώματος προδίδει μέσα σε λίγα λεπτά το ερωτικό ενδιαφέρον των ανδρών  

Η Αμερικανίδα χορογράφος, Martha Graham υποστήριζε πως «το σώμα λέει αυτό που δε μπορούν να πουν οι λέξεις», κάτι το οποίο επιβεβαιώνει η θεωρία του ερευνητή της γλώσσας του σώματος, Albert Mehrabian. Σύμφωνα με αυτή, οι κινήσεις του σώματος και του προσώπου μας είναι πιο αποκαλυπτικές και εμπεριέχουν μεγαλύτερη ειλικρίνεια ακριβώς επειδή δεν έχουμε τον πλήρη έλεγχο επάνω τους.

Εάν ψάχνετε να βρείτε τα σημάδια πίσω από τα λόγια, που θα προδώσουν το ενδιαφέρον του απέναντί σας, τότε τα έξι παρακάτω στοιχεία θα σας φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα.

1.    Επίμονο βλέμμα 

Το παρατεταμένο βλέμμα προδίδει έλξη και επιθυμία για κάτι παραπάνω. Οι άνδρες που κοιτάζουν επίμονα χωρίς να στρέφουν αλλού το βλέμμα τους, σίγουρα εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη γυναίκα που έχουν απέναντί τους. Ο έρωτας λοιπόν διακρίνεται από τα βλέμματα, ειδικά εάν θυμηθούμε το πείραμα του Arthur Aron, που δείχνει πως τέσσερα λεπτά έντονου βλέμματος ανάμεσα σε δύο αγνώστους, είναι αρκετά για να ερωτευτούν ο ένας τον άλλον.

2.    Η στάση του σώματος… μέτρο έλξης

Τα σταυρωμένα χέρια σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, λειτουργούν ως «εμπόδιο» στην επικοινωνία μας με το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει ενώ όταν η στάση του σώματος προκαλεί ενδιαφέρον και οικειότητα, τότε όλα εξελίσσονται σωστά. Όταν ένας άνδρας έρχεται πιο κοντά για παράδειγμα και δεν μαζεύεται, δημιουργεί αμεσότητα και δίνει το κατάλληλο σήμα.

3.    Όταν τα χείλη «μιλούν»

Όταν ελκόμαστε σεξουαλικά από κάποιον, η γλώσσα μας γίνεται πιο ενεργή με αποτέλεσμα να υγραίνεται περισσότερο. Όταν δαγκώνουμε τα χείλη μας, ταυτόχρονα προδίδεται ένα ακόμη στοιχείο φλερτ.

4.    «Τυχαίο» άγγιγμα

Εάν κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας, τα πόδια του ακουμπούν κατά λάθος τα δικά σας ή τα χέρια ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, να ξέρετε πως η στρατηγική αυτή δεν είναι τυχαία και συγκαταλέγεται στην τέχνη της αποπλάνησης!

5.    Χαμόγελα παραπάνω από το συνηθισμένο

Παρόλο που χαμογελάμε πιο συχνά με την αλληλεπίδραση με τους γύρω μας, όταν οι άνδρες έλκονται από μία γυναίκα ερωτικά, τείνουν να μοιράζουν απλόχερα το χαμόγελό τους με κάθε ευκαιρία. Όσο περισσότερα χαμόγελα λοιπόν, τόσο πιο έντονη η ερωτική έλξη.

6.    Όταν γνέφει συγκαταβατικά το κεφάλι σε όλα

Ένα ακόμη σημάδι ενδιαφέροντος αποτελεί το θετικό γνέψιμο του κεφαλιού σε ό,τι κι αν λέει το πρόσωπο απέναντί του. Η συγκατάβαση προκύπτει αβίαστα, αλλά παράλληλα έχει ως κρυφό στόχο και τη δική σου αποπλάνηση.

Όλα διαγράφονται στη γλώσσα του σώματός μας όταν μιλάμε με κάποιον που μας ενδιαφέρει. Το φαινόμενο λέγεται mirroring και όσο διαρκεί, ο άνδρας αντιγράφει τις κινήσεις της γυναίκας που τον ενδιαφέρει χωρίς να το καταλαβαίνει. Μέσω αυτής της «μίμησης», δείχνει ότι την συμπαθεί λίγο παραπάνω από το κανονικό… 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.