REAL LIFE

10 φανταστικά πράγματα που έκαναν οι γυναίκες το 2017


8 Μαρτίου 2018

043-dpa-pa-180108-99-542221-dpai.jpg

Παρακάτω είναι τα σημαντικότερα γυναικεία επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε:

Μεγάλες ηθοποιοί μίλησαν κατά του Harvey Weinstein

Τον Οκτώβριο του 2017, οι New York Times δημοσίευσαν μία αναφορά, στην οποία ο Harvey Weinstein κατηγορούταν για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση σε μεγάλο αριθμό γυναικών, τα τελευταία χρόνια. Στις μέρες που ακολούθησαν, όλο και περισσότερες σταρ μίλησαν για τις δικές τους, ανάλογες εμπειρίες με τον παραγωγό. Ανάμεσά τους, η Cara Delevingne, η Gwyneth Paltrow και η Rose McGowan.

To κίνημα #MeToo έγινε viral

Μετά το θέμα του Weinstein, η Alyssa Milano ζήτησε από γυναίκες να μοιραστούν στο Twitter τη δική τους ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης, χρησιμοποιώντας το hashtag #MeToo. Εκατομμύρια ανταποκρίθηκαν και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα της χρονιάς.

Ηθοποιοί του Hollywood χρησιμοποίησαν το κόκκινο χαλί ως μέσο, για να κάνουν μία πολιτική δήλωση

Στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, οι γυναίκες ηθοποιοί συμφώνησαν να φορέσουν μαύρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη σεξουαλική παρενόχληση και την κακοποίηση στο χώρο εργασίας. Έδειξαν με αυτό τον τρόπο ότι είναι ενωμένες, και στέκονται εναντίον της πατριαρχίας και της καταπίεσης. Το ίδιο συνέβη και στα βραβεία BAFTA.

H Emmy Gonzalez έγινε η φωνή κατά της χρήσης όπλων

Η Emma Gonzalez, μαθήτρια του Λυκείου Parkland της Florida -όπου πραγματοποιήθηκε μαζικός πυροβολισμός και σκοτώθηκαν 17 άτομα- έγινε το πρόσωπο της εκστρατείας κατά της χρήσης όπλων. Μίλησε δημόσια εναντίον του Donald Trump, και ο αριθμός των followers της στο Twitter έχει εκτοξευθεί.

Η ταινία Wonder Woman έσπασε τα ρεκόρ

Τον Ιούλιο του 2017, η Wonder Woman έσπασε κάθε ρεκόρ. Έγινε η ταινία δράσης με τα περισσότερα κέρδη, εκθρονίζοντας το Spider-Man που είχε μείνει ακλόνητος από το 2002.

Η Caroline Criado Perez πάλεψε για την ανόρθωση του πρώτου γυναικείου αγάλματος στην αγγλική Βουλή

Η δημοσιογράφος Caroline Criado, έχοντας στο πλευρό της την πρωθυπουργό Theresa May και το δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan, πάλεψε για την ανόρθωση του πρώτου γυναικείου αγάλματος στο Κοινοβούλιο – δίπλα στα 11 ανδρικά, που βρίσκονται ήδη εκεί. Για την προσπάθεια αυτή, δήλωσε «Αν όχι για τις γυναικες που ήρθαν πριν από εμάς, ας το κάνουμε για τα μικρά κορίτσια που μεγαλώνουν χωρίς να γνωρίζουν την ύπαρξή τους».

Η Oprah εκφώνησε έναν λόγο στις Χρυσές Σφαίρες, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες

Η Oprah Winfrey έδωσε φωνή σε χιλιάδες γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Είπε ότι ονειρεύεται μία εποχή που καμία δε θα χρειαστεί να ξαναπεί «συνέβη και σε εμένα».

Η Ariana Grande έδωσε ελπίδα με τη συναυλία One Love

Στις 23 Μαΐου 2017, 22 νεκροί και 59 τραυματίες ήταν τα θύματα της επίθεσης που έγινε στο Manchester Arena στη συναυλία της Ariana Grande. Για να δείξουν ότι η τρομοκρατία δε θα έπρεπε να είναι μέρος της σημερινής κοινωνίας, μουσικοί από όλο τον κόσμο –όπως ο Justin Bieber, η Miley Cyrus και οι Oasis- συμμετείχαν στη συναυλία που πρωταγωνίστησε η Ariana Grande. Χάρη σ’αυτήν, εκείνο το βράδυ άγγιξε χιλιάδες ανθρώπους.

Η Lubaina Himid έγινε η γηραιότερη νικήτρια βραβείου Turner

Όταν κέρδισε το βραβείο Turner, η 63χρονη Lubaina Himid έσπασε δύο ρεκόρ. Έγινε η γηραιότερη νικήτρια, και η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που το κατάφερε. Είναι γνωστή για τη μάχη της κατά του ρατσισμού, και για το γεγονός ότι δε συμβιβάστηκε σε τίποτα, όσον αφορά την τέχνη της.

Οι φεμινιστικές ιστορίες της Margaret Atwood γινονται όλο και πιο γνωστές

H Margaret Atwood έφερε το φεμινισμό στη μικρή οθόνη το 2017, με τις σειρές The Handmaid’s Tale και Alias Grace. Με το έργο της, αντιστέκεται στην απολυταρχία του Donald Trump.

Gallery: Δείτε επίσης ποιες celebrities δε φόρεσαν μαύρα στις Χρυσές Σφαίρες

[gallery-718094]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα