REAL LIFE

Η πραγματική ιστορία πίσω απ' τη δολοφονία της Sharon Tate


The Jennettes

27 Ιουλίου 2019

Η πραγματική ιστορία πίσω απ' τη δολοφονία της Sharon Tate

τις 8 Αυγούστου του 1969, πολλά μέλη της Οικογένειας Manson, μπήκαν παράνομα στο σπίτι όπου διέμενε η Sharon Tate και ο σύζυγός της, o σκηνοθέτης Roman Polanski, στο Los Angeles. Ο Polanski δεν ήταν στο σπίτι εκείνο το βράδυ - ήταν στην Ευρώπη στα γυρίσματα μίας ταινίας - αλλά η Sharon ήταν. Η Οικογένεια της επιτέθηκε και τη σκότωσε. Ήταν 8,5 μηνών έγκυος τότε.

Το γεγονός ήταν το λιγότερο ανατριχιαστικό. Μαζί με τη Sharon, η Οικογένεια δολοφόνησε τέσσερις ανθρώπους που έμεναν στο σπίτι της Tate και του Polanski: Τον φίλο της Sharon και hairstylist Jay Sebring, τον φίλο του Roman Wojciech Frykowski, την κληρονόμο Abigail Folger και τον Steven Parent - έναν φίλο του φροντιστή του σπιτιού.

Υπάρχουν δύο λόγοι για τη συγκεκριμένη δολοφονία, όπως φαίνεται. Ο Charles Manson ήταν νευριασμένος με το ότι ο Terry Melcher (που νοίκιαζε το συγκεκριμένο σπίτι στο Cielo Drive) δεν είχε δείξει ενδιαφέρον στο να κάνει δίσκο μαζί του. Ο Manson είχε πάθει ψύχωση με τη συγκεκριμένη απόρριψη, οπότε είπε σε ένα από τα μέλη της Οικογένειας, τον Watson, να πάει με μία ομάδα σε "εκείνο το σπίτι που έμενε ο Melcher" και να "καταστρέψει όποιον βρίσκεται εκεί μέσα όσο πιο φρικτά μπορεί". Ο δεύτερος λόγος είναι πως, απ' ότι φαίνεται, οι δολοφονίες ήταν κομμάτι του μεγάλου σχεδίου του Manson για να ξεκινήσει έναν μεγάλο πόλεμο τον οποίο ονόμαζε Helter Skelter, που πίστευε πως ήταν κωδικοποιημένη προφητεία στο White Album των Beatles.

Αυτό που συνέβη στη Sharon και τους φίλους της ήταν κάτι παραπάνω από απαίσιο. Ο Jay, ο Wojciech και η Abigail, μαχαιρώθηκαν επανηλλειμένα. Η Οικογένεια φαίνεται πως δεν έδειξε καθόλου μεταμέλεια μετά από τις δολοφονίες, ενώ στην πόρτα έγραψαν "γουρούνι" με αίμα, αφού ο Manson τους ζήτησε να "αφήσουν ένα σημάδι... κάτι μαγισσένιο".

Ο Manson και η Οικογένεια 25 μελών συνελλήφθησαν μερικές μέρες μετά τις δολοφονίες - αλλά για εντελώς άλλο έγκλημα (κλοπή αυτοκινήτου). Η αστυνομία δεν κατάλαβε πως ήταν υπεύθυνοι για το αυτό που έγινε αργότερα γνωστό ως "οι δολοφονίες Tate" για πολλούς μήνες.

Τελικά, στις 19 Απριλίου 1971, οι Manson, Atkins, Krenwinkel και Van Houten καταδικάστηκαν σε θάνατο (όπως και ο Watson αλλά σε διαφορετική δίκη). Αλλά οι ποινές τους έγιναν απλά ισόβια στη φυλακή, όταν απαγορεύθηκε η θανατική ποινή στην California. Οι Watson, Van Houten και Krenwinkel είναι ακόμα στη φυλακή, ενώ η Atkins πέθανε το 2009. Ο Manson πέθανε "από φυσικά αίτια" το Νοέμβριο του 2017.