REAL LIFE

100 χρόνια απολαμβάνουμε Μακεδονικό Χαλβά και δημιουργούμε αναμνήσεις με τους αγαπημένους μας


Branded Content Team

12 Μαρτίου 2024

100 χρόνια απολαμβάνουμε Μακεδονικό Χαλβά και δημιουργούμε αναμνήσεις με τους αγαπημένους μας
Το κομμάτι που δε λείπει ποτέ από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Μυρωδιά από χταποδάκι στα κάρβουνα, ζεστή αίσθηση του ήλιου στο πρόσωπο όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι και η φωνή των αγαπημένων σου προσώπων στο διπλανό δωμάτιο. Αν κάπως μπορούσαμε να περιγράψουμε με μία πρόταση το πρωινό της Καθαράς Δευτέρας, θα ήταν μάλλον κάπως έτσι. Όλο το σπίτι ξυπνάει από νωρίς για τις ετοιμασίες, μπαίνει σε εορταστική διάθεση και στρώνει το τραπέζι γύρω από το οποίο θα καθίσει για να μοιραστεί υπέροχες στιγμές και τα εδέσματα της ημέρας.

Άλλοι προτιμούν καλαμαράκια, άλλοι ντολμαδάκια και ρεβυθοκεφτέδες, όμως ανεξάρτητα από τα αλμυρά μεζεδάκια, όλοι έχουμε ένα κοινό: τον Μακεδονικό Χαλβά, συνήθως σε περισσότερες από μία γεύσεις.

Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του τραπεζιού. Με παρουσία καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι πολλές οι στιγμές που όλοι απλώνουν ταυτόχρονα τα χέρια στο δίσκο και επιλέγουν ο καθένας το δικό του κομμάτι. Κι αυτή η παράδοση πηγαίνει από γενιά σε γενιά.

Jenny.Gr

100 χρόνια Μακεδονικός Χαλβάς

Φέτος, ο Μακεδονικός Χαλβάς κλείνει 100 χρόνια παρουσίας στο καθαροδευτεριάτικο (και όχι μόνο) τραπέζι μας. 100 χρόνια που ξεκίνησαν το 1924 με ένα μικρό εργαστήριο στην πλατεία Άθωνος στη Θεσσαλονίκη, μετά το διωγμό της οικογένειας Χαΐτογλου από τη Μικρά Ασία. Με πρώτη ύλη το πιο διαλεχτό σουσάμι που αλέθεται σε παραδοσιακή μυλόπετρα και δίνει το καλύτερο Μακεδονικό Ταχίνι, ο Μακεδονικός Χαλβάς ζυμώνεται στο χέρι και έτσι, αποκτά την ακαταμάχητη γεύση και την κορυφαία ποιότητα με την οποία τον έχουμε συνδέσει όλα αυτά τα χρόνια.

Για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του, μάλιστα, ο Μακεδονικός Χαλβάς απέκτησε ανανεωμένο λογότυπο και συσκευασίες, που διατηρούν αναλλοίωτη την ιστορία και τη "ζεστασιά" της οικογενειακής παράδοσης, προσθέτοντας μια πιο μοντέρνα αισθητική.

Στο 100xroniamazi.gr μπορείς να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη συναρπαστική, συγκινητική ιστορία του Μακεδονικού Χαλβά που αποτελεί πια κομμάτι της οικογένειάς σου, αλλά και να συμμετέχεις σε διαγωνισμό για απολαυστικά δώρα.

Jenny.Gr

Επιπλέον, ο Μακεδονικός Χαλβάς δίνει μεγάλη σημασία στην κοινωνική του δράση και το δείχνει έμπρακτα κάθε χρόνο. Φέτος, συγκεκριμένα, στηρίζει την ίδρυση του Κέντρου Διατροφής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο της προώθηση της υγιεινής ισορροπημένης Μεσογειακής διατροφής. Πρόκειται για μία σπουδαία κίνηση, που έχει στόχο να δημιουργήσει τις βάσεις που χρειαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά.

Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του οικογενειακού τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας, την οποία έχει ντύσει με την υπέροχη γεύση του που μας ενώνει με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Advertorial