REAL LIFE FAMILY MATTERS

Παιδί και ντύσιμο


9 Μαΐου 2013

baby-2.jpg

Ντύνετε το παιδί σας ανάλογα με τις μετεωρολογικές συνθήκες.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ έχει ζέστη, οι γονείς ντύνουν τα παιδιά τους με βαριά ρούχα, επειδή είναι ακόμα άνοιξη. Το αντίθετο, ένα παιδί ελαφριά ντυμένο σε συνθήκες κρύου είναι σπάνιο.

Είναι ένα από τα λάθη των υπερπροστατευτικών γονιών. Θα πρέπει να μάθετε ότι τα παιδιά έχουν υψηλότερη θερμοκρασία από αυτή που έχουν οι ενήλικες. Αυτό έχει σας αποτέλεσμα να ζεσταίνονται ακόμα περισσότερο από εσάς. Επίσης τα παιδιά είναι γεμάτα ενέργεια, τρέχουν, παίζουν αυτό σημαίνει ότι ζεσταίνονται περισσότερα και ιδρώνουν πολύ εύκολα.

Είναι λάθος λοιπόν να τα ντύνετε με βαριά ρούχα ενώ ο καιρός είναι άκρως καλοκαιρινός. Πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι τα παιδιά ζεσταίνονται περισσότερο από εσάς. Καλό θα είναι να τους φοράτε φανελάκι για να απορροφάται ο ιδρώτας τους και από επάνω το μπλουζάκι τους. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε βαμβακερά ρούχα τα οποία είναι κατάλληλα για τη ζέστη. Απορροφούν τον ιδρώτα και είναι πιο δροσερά σε σχέση με άλλα υφάσματα. Μπορείτε να επιλέξετε ζακέτες ή φανελάκια για την περίοδο αυτή, ώστε αν ζεσταθεί να μπορεί να το βγάλει μόνο του.

Τέλος μην ξεχνάτε το καπέλο τους και την αντηλιακή τους προστασία. Αυτά είναι βασικά στοιχεία που θα προστατεύσουν το παιδί σας από τον ήλιο. Ντύστε το παιδί σας με καλοκαιρινά ρούχα.