REAL LIFE FAMILY MATTERS

Να γράψω το παιδί μου σε θεατρική ομάδα;


20 Σεπτεμβρίου 2013

Η συμβολή του θεάτρου στην ανάπτυξη των παιδιών σας.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα πλεονεκτήματα του στη ζωή του παιδιού σας; Είναι βέβαιο πως το θέατρο προωθεί την ολοκλήρωση την προσωπικότητας του παιδιού και πέρα από αυτό, συντελεί στη ψυχική και πνευματική του ανάπτυξη.  Η εξοικείωση του παιδιού με το θέατρο μπορεί να γίνεται από πολύ νωρίς. Τα μικρά σας προκειμένου να κατανοήσουν το κόσμο των μεγάλων υποδύονται διάφορους ρόλους. Την μία μπορεί να είναι η δασκάλα, την άλλη η μαμά, την άλλη ο αστυνομικός. Το συμβολικό παιχνίδι τα:

• βοηθά στην γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών, • αποδεσμεύει την φαντασία τους, •μέσα από αυτό τα παιδιά βλέπουν πως υπάρχουν και άλλες μορφές έκφρασης όπως αυτή της γλώσσας του σώματος. •με το να δει ένα παιδί μια παράσταση, αναπτύσσει την κοινωνικότητα του (μοιράζεται αυτό που βλέπει με άλλους γύρω του και αυτό που βλέπει είναι μια συλλογική δουλειά). •έπειτα ερεθίζεται αισθητικά βλέποντας τα σκηνικά, τα κοστούμια και όσο περισσότερα ερεθίσματα δέχεται (παραστάσεις) τόσο αποκτά κριτικό πνεύμα για το τι του αρέσει, τι όχι και για πιο λόγο.

Οι εξαιρετικές παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθεάτρου, μουσικής, για παιδιά είναι μια ευκαιρία να μάθουν για τις ηθικές αξίες και γενικότερα για τη ζωή και γίνονται ένα ισχυρό διδακτικό εργαλείο. Για το λόγο αυτό μην ξεχνάτε να βάλετε τις θεατρικές παραστάσεις στη ζωή των παιδιών σας. Και ναι, αν μπορείτε να γράψετε τα μικρά σας σε μία θεατρική ομάδα, να το κάνετε. Φυσικά, αν αρέσει και στο μικρό σας η δραστηριότητα αυτή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.