REAL LIFE FAMILY MATTERS

Οι 20 κανόνες των νηπίων


22 Οκτωβρίου 2013

Τους ακολουθούν με ακρίβεια είτε σας αρέσει είτε όχι. Ας δούμε ποιος θα νικήσει στο τέλος!

  • Είστε το ξυπνητήρι της οικογένειας. Το "Μαμάααααα" το ακούν από το υπερ-πέραν, ειδικά τις Κυριακές το πρωί που έχουν ανάγκη να μείνουν στο κρεβάτι λίγο ακόμα. Μην δείξετε έλεος, πεινάτε. Σκουντήστε τους ξανά και ξανά. Ανοίξτε την τηλεόραση και ξασκαρφαλώστε στο κρεβάτι τους. Πάρτε την θέση σας, αναμεσά τους. Αν θέλετε, δείξτε λίγο "οίκτο" για την μαμά και βάλτε τον μπαμπά να φτιάξει πρωινό. Αυτό μόνο τις Κυριακές, γιατί τι να κάνουμε "η μαμά είναι μόνο μία".
  • Δεν συγκεντρώνεστε σε κάτι παραπάνω από 5- 10 λεπτά. Έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας για να ανακαλύψετε τον κόσμο. Μην σταματάτε λοιπόν.
  • Αν κάτι που θέλετε βρίσκεται σε ένα ψηλό ράφι, τότε χοροπηδήστε. Μην σταματάτε. Για μεγαλύτερη επιτυχία, μπορείτε να γκρινιάζετε παράλληλα.
  • Όταν κάποιος προσπαθήσει να σας πάρει αυτό που κρατάτε στα χέρια σας, τότε κάν' τον να το μετανιώσει. Πετάξτε ότι βρίσκετε γύρω σας, αρχίστε να κλαίτε δυνατά, πέστε στο πάτωμα και συνεχίστε να "παίζετε" το δράμα σας. Ειδικά, αν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο, το show είναι καλύτερο. Την επόμενη φορά σίγουρα θα το σκεφτεί να σας το αρπάξει απ' τα χέρια με το έτσι θέλω.
  • Μην ξεχνάτε να κρατάτε τους γονείς απ' το παντελόνι όταν πρόκειται να φύγουν. Κρατηθείτε γερά από τα πόδια τους και αρχίστε το κλάμα. Δώστε τον καλύτερο σας εαυτό, όταν ξέρετε πως βιάζονται κιόλας.
  • Οι γονείς τρώνε κάτι λαχταριστό ενώ εσείς σούπα ή αλεσμένα λαχανικά. Θα το αφήσετε να περάσει έτσι; Όχι, φυσικά. Αρχίστε, να παίζετε με το φαγητό σας, να το ανακατεύεται κάπως γρήγορα με κίνδυνο να τα κάνετε όλα χάλια, ξέρετε εσείς.
  • Εσείς εναντίον των κατοικίδιων του σπιτιού. Δείξτε τους "Who is the boss".
  • Η αποστολή αυτή είναι λίγο ριψοκίνδυνη, αλλά πολύ σημαντική για τη ζωή σας. Μην αφήσετε το σπίτι των γονιών σας, ποτέ μα ποτέ καθαρό. Παιχνίδια στο σαλόνι, στη κουζίνα, στο υπνοδωμάτιο τους, μέσα στο συρτάρι των καλλυντικών της μαμάς (μπορεί να την τρελάνει, κοστίζουν μια περιουσία), παιχνίδια παντού. Η αποστολή αυτή στέφεται με επιτυχία όταν χτυπάει το κουδούνι και είναι κάποιος απρόσκλητος επισκέπτης. Αν ο επισκέπτης αυτός είναι η πεθερά της, τότε έχετε κερδίσει extra bonus.
  • Επιτέλους, βάλτε τέλος με το πρόγραμμα του ύπνου. Θα πάτε για ύπνο μόνο όταν το θελήσετε εσείς.
  • Δώστε τον καλύτερο σας εαυτό όταν οι γονείς σας κάνουν δουλειές. Μπερδευτείτε στα πόδια της μητέρας σας όταν εκείνη μαγειρεύει, σκουπίζει, μιλάει στο τηλέφωνο, εργάζεται κτλ.
  • Δώστε προσοχή στη σειρά. Πρώτα, σκορπίζετε όλα τα παιχνίδια σας στο πάτωμα και μετά αποφασίζετε με ποιο θα ασχοληθείτε.
  • Η μεταβατική περίοδος από την πάνα στο γιογιό. Αχ! η καλύτερη σας φάση. Ελευθερία. Κάντε τα όποτε και όπου σας έρθει. Μην τους ακούτε που σας ρωτάνε κάθε πέντε λεπτά "Μήπως θες τσίσα; Τώρα; Μήπως τώρα;" Κάντε όποτε θέλετε εσείς και στο τέλος πάρτε και τη φάτσα "Ουπς, ξεχάστηκα, sorry guys!".
  • Κάθε φορά που σας λένε να φύγετε από τις κούνιες ή το πάρκο και δεν σέβονται το παιχνίδι σας, κάντε τους να το πληρώσουν ακριβά. Αρχίστε να κλαίτε και να φωνάζετε σαν να είναι απαγωγείς. Τουλάχιστον, την επόμενη φορά θα το σκεφτούν καλύτερα.
  • Η βόλτα και η ανακάλυψη του κόσμου είναι δύσκολη υπόθεση. Χιλιάδες πληροφορίες και εικόνες που είναι πολύ δύσκολο να τις αφομοιώσει αμέσως ένα νήπιο. Αν έχουν απαιτήσεις από ένα τρίχρονο, να περιμένουν. Πάρτε λοιπόν το χρόνο σας. Σταματάτε παντού. Περιεργαστείτε τα λουλούδια, τσαλαβουτήστε στις λακούβες με τα νερά, φωνάξτε τις γάτες, πάρτε το γλυκό σας ύφος στη γειτόνισσα για να σας δώσει καραμέλες, χαιρετήστε τα άλλα παιδιά που συναντάτε στο δρόμο. Μπορεί να μην τους μιλάτε, παρόλο που η μαμά σας λέει "Μίλα στο παιδάκι", αλλά εσείς επικοινωνείτε με το δικό σας τρόπο. Αφωνία ή βλεμματική επαφή. Η ζωή είναι ωραία όταν είσαι νήπιο, απολαύστε την λοιπόν στο έπακρο.
  • Τη στιγμή που θα πάρετε την απόφαση να μιλήσετε, μην σταματήσετε ποτέ ξανά. Μιλήστε για όλα, ρωτήστε για να μάθετε ξανά και ξανά. "Γιατί μαμά;", "Μαμάααα", "Μπαμπάαα".
  • Τα πάντα σας ανήκουν, μην το ξεχνάτε αυτό. Τα ρούχα τους, τα κινητά τους, το φαγητό τους, το νερό τους, τα πράγματά τους, όλα.
  • Παίξτε κυνηγητό και κρυφτό μέσα στο σπίτι.
  • Το "όχι" τους, σημαίνει καλή προσπάθεια αλλά δεν πιάνει. Προσπαθήστε πάλι.
  • Πότε μα πότε μην κάνετε κάτι που σας ζήτησαν με την πρώτη φορά. Αφού, γίνουν έξαλλοι και κόκκινοι από νεύρα, τότε ναι μπορείτε να τους κάνετε το χατίρι. Είναι και μεγάλοι άνθρωποι, είπαμε σεβασμός.
  • Τέλος, κάθε φορά που θα φτάνετε τα όρια τους γονείς σας, τα μεγαλύτερα αδέλφια σας, τα κατοικίδια σας, μην ξεχνάτε να τους δίνετε το πιο γλυκό φιλί σας και να τους λέτε "Σ' αγαπώ". Μόνο έτσι τα ξεχνούν όλα και γλιτώνετε την τιμωρία.

Μήπως, οι παραπάνω κανόνες των νηπίων σας θυμίζουν κάτι από την καθημερινότητα των δικών σας; Μήπως, τελικά αναζητά το νομοθέτη αυτών των κανόνων; Δεν υπάρχει νομοθέτης. Τα μικρά σας απλά κάνουν το καλύτερο δυνατό που μπορούν για να ανακαλύψουν τον κόσμο των μεγάλων, να σταθούν στα πόδια τους, να μάθουν τα όρια τους και με απλά λόγια να μεγαλώσουν. Μην το παίρνετε λοιπόν προσωπικά, δεν σας εκδικούνται για κάτι, τις ανάγκες τους διεκδικούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.