REAL LIFE FAMILY MATTERS

Κάντε τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών μαγικά!


12 Δεκεμβρίου 2014

Είτε σας αρέσουν τα Χριστούγεννα, είτε όχι, θα πρέπει να τα κάνετε μαγικά για τα παιδιά σας. Ίσως να είστε απασχολημένοι με το μαγείρεμα και τα ψώνια, αλλά πρέπει να βρείτε και λίγο χρόνο για να κάνετε τα φετινά Χριστούγεννα, ακόμα πιο λαμπερά στα μάτια των παιδιών σας. Δείτε μερικές συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες.

Διαβάζετε τουλάχιστον μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία κάθε μέρα. Τα Χριστούγεννα δεν είναι μαγικά, χωρίς ιστορίες. Ακόμα και εσείς μπορείτε να τις απολαύσετε, καθώς τις εξιστορείτε. Μια φανταστική ιδέα είναι να διαβάζετε μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία, κάθε βράδυ κοντά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπισκότα και ζεστή σοκολάτα. Εάν δεν έχετε πολλά βιβλία, μπορείτε να πάτε στη πλησιέστερη βιβλιοθήκη και να δανειστείτε μερικά.

Παρακολουθήστε Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Εννοείτε πως η ανάγνωση βιβλίων είναι προτεραιότητα, αλλά ας μην ξεχάσουμε και τις καταπληκτικές ταινίες των Χριστουγέννων, όπως το «Πως ο Grinch έκλεψε τα Χριστούγεννα», «A Christmas Carol», «Ο Ρούντολφ» και πολλές άλλες. Παρακολουθήστε τουλάχιστον μία ταινία κάθε μέρα, για να δημιουργήσετε Χριστουγεννιάτικο πνεύμα και να περάσετε χρόνο με όλη την οιοκογένεια.

Μαγειρέψτε μαζί. Σε μερικές μαμάδες δεν τους αρέσει να μαγειρεύουν με τα παιδιά τους, δεδομένου ό,τι κάνουν πολλές ερωτήσεις, μπορούν να αλλοιώσουν τη ζύμη και να αφήσουν ακατάστατη την κουζίνα. Ωστόσο, εάν είστε προσεκτικές και εξηγήσετε στα παιδιά σας, πώς να συμπεριφέρονται στην κουζίνα, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Μην διστάσετε λοιπόν, να τους ζητήσετε, να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα των μπισκότων και άλλων γλυκισμάτων, είναι σίγουρο ότι θα δεχτούν με χαρά.

Ρυθμίστε τις οικογενειακές δραστηριότητες. Γράψτε τις αγαπημένες σας οικογενειακές δραστηριότητες σε χαρτάκια και κολλήστε τα στο ημερολόγιο σας. Κάθε πρωί να ζητάτε από τα παιδιά σας, να βγάζουν και από ένα χαρτάκι και να βλέπουν τι δραστηριότητα τους περιμένει. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να παίξετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, να δημιουργήσετε χριστουγεννιάτικες κάρτες και δώρα, να κάνετε μπισκότα ή ακόμα και να πάτε στο βουνό για σκι ή έλκηθρο. Υπάρχουν πολλές ευχάριστες δραστηριότητες για να δοκιμάσετε. Όχι μόνο θα κρατήσετε τα παιδιά σας απασχολημένα, αλλά θα θυμούνται για πάντα αυτά τα Χριστούγεννα!

Απολαύστε τα Χριστουγεννιάτικα φώτα. Οι ημέρες των γιορτών είναι η ιδανική εποχή, για να κάνετε έναν περίπατο έξω και να απολαύσετε το πνεύμα των Χριστουγέννων. Μπορείτε κάνετε μια βόλτα γύρω από τη γειτονιά σας ή σε ολόκληρη την πόλη, για να απολαύσετε τα εκθαμβωτική φώτα των Χριστουγέννων. Είναι μια πολύ καλή άσκηση για όλη την οικογένεια και ταυτόχρονα μια διασκεδαστική οικογενειακή δραστηριότητα. Επιπλέον, είναι ένας από του απλούστερους και φθηνότερους τρόπους, για να χαρούν τα παιδιά σας τις φετινές γιορτινές μέρες.

Βοηθήστε τους συνανθρώπους σας. Είναι σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά σας, να βοηθάνε τους άλλους. Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια στιγμή για να το κάνετε. Διδάξτε στα παιδιά σας ό,τι δεν πρέπει να έχουν πολλά χρήματα, για να βοηθήσουν κάποιους που έχουν ανάγκη. Κάντε γλυκίσματα και μικρά δώρα και μοιράστε τα, σε όσους δεν έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα.