REAL LIFE FAMILY MATTERS

Τι να κάνετε όταν ο σύντροφός σας δεν θέλει παιδιά


8 Μαρτίου 2015

f7d5bdb3ba4a312eb5f59768bcb445d0κθετα.jpg

Πότε είμαστε έτοιμοι με τον σύντροφο μου για ένα παιδί; Θέλει τα παιδιά; Είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα; Αλλά τι γίνεται, όταν δεν θέλει ένα μωρό; Αγαπάτε τον σύντροφό σας και θέλετε να ξεκινήσετε μια οικογένεια μαζί του, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε μια οικογένεια χωρίς παιδιά. Θέλετε να βρείτε τη λύση, αλλά όλα είναι μάταια. Και τότε αρχίζετε και σκέφτεστε ότι: Ίσως θα πρέπει να χωρίσετε.Ίσως τελικά, τα παιδιά δεν είναι τόσο σημαντικά στη ζωή σας. Σίγουρα όλες αυτές οι σκέψεις θα σας φέρουν σε ένα αδιέξοδο. Όμως οι παρακάτω μικρές συμβουλές, μπορεί να σας βοηθήσουν, για να πάρετε μια απόφαση.

Μην πιέζετε τον σύντροφό σας. Αν τον αγαπάτε, θα πρέπει να προσπαθήσετε να τον καταλάβετε. Ίσως διανύει μια πολύ δύσκολη στιγμή τώρα. Ίσως να έχει κάποια οικονομικά προβλήματα. Ή, ίσως έχασε ένα παιδί πριν από μερικά χρόνια και δεν είναι έτοιμος για ένα νέο μωρό. Μην τον πιέζετε και μην του μιλάτε για παιδιά κάθε μέρα.

Αν αισθάνεστε ότι η συζήτηση για να κάνετε ένα παιδί, τον έχει θυμώσει, σταματήστε την και δώστε του λίγο χρόνο να σκεφτεί. Αν έχει πολλά νεύρα, είναι καλύτερα να ηρεμήσει, διότι λόγω του θυμού του, θα μπορούσε να μην θυμάται καν τα λόγια σας. Όταν μιλάτε ήρεμα και όταν δίνετε χρόνο στον άλλον, είναι πολύ πιο εύκολο να καταλήξετε σε μια απόφαση. Εξηγήστε στο σύντροφό σας, ότι αν έρθει ένα παιδί στη ζωή σας, θα τον αγαπάτε το ίδιο. Συζητήστε όλα τα οφέλη που προσφέρει ένα παιδί σε μια σχέση και αφήστε τον να τα επεξεργαστεί. Ας ελπίσουμε, ότι θα αλλάξει γνώμη και θα έχετε σύντομα το μωράκι που τόσο πολύ επιθυμείτε.

Εάν ο σύντροφός σας δεν θέλει ένα μωρό λόγω των χρημάτων, προσπαθήστε να συζητήσετε τα οικονομικά θέματα μαζί. Σίγουρα ένα νέο μέλος στην οικογένεια, θα δυσχεράνει την οικονομική σας κατάσταση, αλλά δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου. Μπορείτε να κάνετε κάποιες θυσίες και να εξοικονομήσετε τα χρήματα που χρειάζεστε για το παιδί σας. Από την άλλη μεριά, ίσως διαπιστώσετε ότι, δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα μωρό αυτό το έτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν μπορείτε να έχετε ένα μωράκι τον επόμενο χρόνο.

Μπορεί να μην έχει ωριμάσει η ιδέα μέσα του. Ίσως, ο σύντροφος σας δεν το είχε σκεφτεί μέχρι τώρα να κάνεις παιδιά, και αυτό το θέμα του έπεσε κάπως βαριά. Είναι προτιμότερο να περιμένετε λίγο καιρό, για να δείτε αν θα το σκεφτεί σοβαρά. Εξάλλου είναι προτιμότερο, όταν έρθει ένα μωρό να είναι αποφασισμένος και όσο το δυνατόν πιο έτοιμος. Η επικοινωνία με έναν ψυχολόγο ίσως βοηθήσει την κατάσταση.