REAL LIFE FAMILY MATTERS

5 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε σε μια μητέρα που δεν εργάζεται


14 Μαρτίου 2015

Δέκα χρόνια πριν είχα μια λαμπρή καριέρα στον τομέα της λογιστικής. Στη συνέχεια, τα παράτησα όλα για να αφοσιωθώ στα παιδιά μου. Η νέα μου εργασία δεν είχε προοπτικές εξέλιξης ούτε μπόνους και η πελατεία μου ήταν μικροσκοπικά και παραπονιάρικα ανθρωπάκια. Όμως, ακόμα και τώρα συνεχίζω να υποστηρίζω την επιλογή που έκανα τότε. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Προσωπικά, έχω παλέψει με δύο περιόδους κατάθλιψης μετά τον τοκετό και τουλάχιστον μία κρίση μέσης ηλικίας. Όμως, εξακολουθώ να μένω σπίτι, να φροντίζω τα παιδιά, να μαγειρεύω, να βάζω εκατομμύρια πλυντήρια, να είμαι συγχρόνως καλή μητέρα και σύζυγος. Γι αυτό, εξοργίζομαι όταν μια εργαζόμενη μητέρα λέει τα εξής πράγματα για μένα:

  1. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι μια μαμά που δεν εργάζεται»

Φυσικά και θα μπορούσες! Θα ήταν τρομερά δύσκολο για εσένα; Πιθανώς, αλλά εμείς οι υπόλοιπες μητέρες βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση. Δεν έχουμε επιλέξει να είμαστε οι μητέρες που μένουν στο σπίτι με τα παιδιά καθημερινά επειδή αυτή είναι η εύκολη λύση. Το κάνουμε γιατί πιστεύουμε σε αυτή την τακτική, όσο δύσκολη και προκλητική κι αν γίνεται μερικές φορές!

  1. «Η μητρότητα δεν είναι αρκετή για μένα»

Προφανώς, δεν θα υπαινίσσεσαι ότι ενώ εσύ προσπαθείς να χτίσεις μια λαμπρή καριέρα, εγώ απλά μένω στο σπίτι και εκτελώ με απόλυτη ευλάβεια τα καθήκοντα της μητρότητας. Το γεγονός ότι εδώ και δέκα χρόνια δεν εργάζομαι, δεν σημαίνει ότι έχω μετατραπεί σε ένα ρομπότ που ξέρει μόνο να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και να φροντίζει τα παιδιά. Όχι, εργάζομαι σκληρά και συνεχίζω να μαθαίνω νέα πράγματα και να «ακονίζω» το μυαλό μου όπως εσύ, με τη διαφορά ότι εγώ δεν πληρώνομαι και έχω τους αξιολάτρευτους «περισπασμούς» μου να τριγυρνούν μέσα στο σπίτι!

  1. «Δεν θα μπορούσα να τα βγάλω πέρα οικονομικά»

Θα ήταν εξαιρετικά αδιάκριτο και αγενές να πείτε σε κάποιον ότι η δουλειά του δεν είναι αρκετά καλή για εσάς λόγω του χαμηλού μισθού. Ο σύζυγός μου και εγώ αποφασίσαμε να «θυσιάσουμε» ένα δεύτερο και αρκετά γενναιόδωρο εισόδημα, διότι πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας θα επωφεληθούν από τη συνεχή φροντίδα κάποιου που τα αγαπάει όσο κανείς άλλος, που δείχνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλους για την επιτυχία τους, που δεν πρόκειται ποτέ να τα εγκαταλείψει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.gr