REAL LIFE FAMILY MATTERS

Διασκεδαστικά πράγματα για να κάνουμε με τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι


20 Ιουνίου 2015

41b7abfacefb4a1addb5d2a33028da3bκαθετα.jpg

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια στιγμή για να χαλαρώσετε, αλλά για τα παιδιά είναι μια ευκαιρία για να ξεσαλώσουν, να τρέξουν και να παίξουν μέχρι τελικής πτώσεως. Γι αυτό αν δεν προγραμματίσετε τις δραστηριότητες των μικρών σας, θα ακούτε τη λέξη "Βαριέμαι" κάθε πέντε λεπτά. Το κόλπο είναι να βρείτε ενδιαφέροντα που θα τα κρατήσουν απασχολημένα αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα.

Επωφεληθείτε από τις φωτεινές ηλιόλουστες μέρες και ζεστές νύχτες του καλοκαιριού και σχεδιάστε κάτι καινούργιο, μια-δυο φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να οργανώσετε μια βραδιά ταλέντων με άλλα παιδιά, όπου θα μπορούν να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να παίξουν θέατρο. Εάν έχετε φαντασία θα οργανώσετε θεματικές βραδιές, που θα διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι.

Θέλετε να πλύνετε το αυτοκίνητο σας; Δεν χρειάζεται να το πάτε σε πλυντήριο αυτοκινήτων, γιατί μπορείτε να το καθαρίσετε με τη βοήθεια των μικρών σας. Είναι σίγουρο, ότι θα το βρουν πολύ διασκεδαστικό, γιατί θα παίξουν με το νερό και τις σαπουνάδες. Μαζέψτε όλη την οικογένεια και διασκεδάστε πλένοντας!

Μπορεί τα μικρά σας να βλέπουν τις καλοκαιρινές διακοπές σαν μια ευκαιρία για να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους κινούμενα σχέδια ή να παίξουν ένα video games. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να τα αφήνετε όλη μέρα μπροστά σε μια οθόνη. Αντ αυτού δώστε τους ένα ενδιαφέρον βιβλίο να διαβάσουν ή βάλτε τους ένα θέμα και πείτε τους να το ζωγραφίσουν. Με αυτό τον τρόπο θα τα κρατήσετε απασχολημένα και ταυτόχρονα θα κάνουν κάτι δημιουργικό.

Πηγαίνετε στα μουσεία και στο σινεμά. Τα θερινά σινεμά είναι ότι καλύτερο για να πάτε με τα μικρά σας και να παρακολουθήσετε το αγαπημένο τους παιδικό. Πάρτε ποπ κορν και απολαύστε, γιατί όχι και εσείς, ένα κινούμενο σχέδιο στο σινεμά της γειτονιάς σας. Και επειδή, εκτός από τους κινηματογράφους υπάρχουν και τα μουσεία και οι εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, που είναι για παιδιά, οργανώστε οικογενειακές βόλτες και επισκεφτείτε τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία της πόλης.

Οι επιλογές είναι πολλές αρκεί να έχετε όρεξη και φαντασία και θα μπορέσετε να έχετε τα μικρά σας συνέχεια απασχολημένα, ώστε να μη βαρεθούνε ούτε μια στιγμή.