REAL LIFE FAMILY MATTERS

Προετοιμάστε το παιδί σας για την ομαλή επιστροφή στο σχολείο


3 Σεπτεμβρίου 2015

423192118e17df72573481aaed45d83fkaueta.jpg

Γύρω στα τέλη του καλοκαιριού, αρχίζετε και σκέφτεστε τις ρουτίνες του χειμώνα και μια από αυτές είναι η επιστροφή του παιδιού σας στο σχολείο. Μπορείτε όμως, να πάρετε από πιο πριν κάποια μέτρα για να διασφαλίσετε την ομαλή μετάβαση του στα θρανία. Είτε το μικρό σας θα πάει νηπιαγωγείο ή μεγαλύτερη τάξη, οι παρακάτω ιδέες θα σας φανούν χρήσιμες.

Αρχίστε να θέτετε από τώρα ένα πρόγραμμα ύπνου στο παιδί σας. Ένας ποιοτικός ύπνος βοηθάει τις επιδόσεις του στο σχολείο. Μπορεί το μικρό σας λόγω καλοκαιριού να έχει αποδιοργανωθεί, αλλά έφτασε ο καιρός να αποκτήσει και πάλι τις παλιές του συνήθειες, ώστε να είναι έτοιμο για το φθινόπωρο. Αφού βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας κοιμάται σωστά, μπορείτε να το ετοιμάσετε για μάθηση. Βρείτε κάποιες διασκεδαστικές δραστηριότητες, που να διεγείρουν το μυαλό. Αν έχετε γυρίσει από τις διακοπές, μπορείτε να κάνετε εκπαιδευτικές εκδρομές σε μουσεία ή σε μια βιβλιοθήκη, ώστε να γίνει η εκμάθηση μέρος της καθημερινής ρουτίνας. Εφόσον το παιδί σας μπορεί να διαβάζει μόνο του, να του προτείνετε ένα βιβλίο, ώστε να περνάει ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο του. Το καλύτερο είναι να του δώσετε ένα που έχετε διαβάσει και εσείς, για να ανταλλάξετε μετά απόψεις και να περάσετε χρόνο μαζί συζητώντας για την υπόθεση του βιβλίου.

Εάν λοιπόν, ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και αρχίσετε να βάζετε τις φθινοπωρινές ρουτίνες στη ζωή του παιδιού, πριν αρχίσει το σχολείο, θα κάνετε τη μετάβαση του πιο εύκολη και ευχάριστη.