REAL LIFE FAMILY MATTERS

Πολύτιμες συμβουλές μου μαθαίνετε από τους παππούδες σας


5 Σεπτεμβρίου 2015

226830f3a5658d110de39688b421c6cbkauera.jpg

Πολλοί νέοι άνθρωποι δυσανασχετούν, όταν ακούνε συμβουλές από άλλους και κυρίως όταν προέρχονται από τους παππούδες τους, με τους οποίους έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας. Αν ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία, τότε κάνετε λάθος, γιατί αν ανοίξετε τα μάτια και τα αυτιά σας, θα διαπιστώσετε ότι οι συμβουλές που σας δίνουν οι παππούδες σας, είναι πολύτιμες. Η γιαγιά και ο παππούς είναι έμπειροι άνθρωποι, έχουν αποκτήσει σοφία και σας αγαπάνε ειλικρινά. Γι αυτό και θέλουν να σας αποτρέψουν από τα μοιραία λάθη και να σας βοηθήσουν να γίνετε ευτυχισμένοι. Την επόμενη φορά που θα τους επισκεφτείτε ακούστε τα σοφά τους λόγια. Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές που  μπορούμε όλοι να μάθουμε από τους παππούδες μας.

Μια σημαντική συμβουλή που μπορείτε να ακούσετε από αυτά τα αξιαγάπητα πρόσωπα, είναι να έχετε κοντά σας ανθρώπους που σας αγαπάνε. Αν διαπιστώνετε, ότι είστε περιτριγυρισμένοι από αρνητικότητα, τότε πρέπει να κόψετε τις γέφυρες και να απαλλαγείτε από αυτούς τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε παρέα με ένα άτομο που κρύβει μέσα του κακία, γιατί έχει δείξει το αληθινό του πρόσωπο και δεν πρόκειται να αλλάξει χαρακτήρα. Ποτέ να μη θυσιάζετε την οικογένεια σας, την καρδιά σας και την αξιοπρέπεια σας. Αυτά είναι σοφά λόγια που θα τα ακούσετε από τους παππούδες σας και θα σας χαρίσουν την ευτυχία.

Οι παλιοί ξέρανε καλά, ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και σίγουρα το γνωρίζουν και οι παππούδες σας. Πολλοί από αυτούς συμφωνούν, ότι ποτέ δεν ξέρεις πότε ο ήλιος θα καλυφτεί και πότε θα βγει και πάλι. Άρα, ακούστε τους και κρατάτε πάντα κάποιες οικονομίες στη άκρη για τους δύσκολους καιρούς. Εκείνοι ξέρουν περισσότερα και όταν σας συμβουλεύουν να έχετε χρήματα για τις δύσκολες μέρες, πρέπει να τους ακούτε.

Γελάνε δυνατά οι παππούδες σας; Αν ναι τότε να τους μιμηθείτε, γιατί το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο για το άγχος και τον πόνο. Το χιούμορ είναι μοναδικό, γιατί δεν μπορεί κανένας να σας το πάρει. Αν γελάτε συχνά, η διάθεση σας βελτιώνετε αμέσως και ταυτόχρονα κάνετε και τους δίπλα σας χαρούμενους. Μιμηθείτε τους παππούδες σας και χρησιμοποιήστε το χαμόγελο, για να χειριστείτε τις δύσκολες καταστάσεις.

Μια άλλη πολύτιμη συμβουλή που μπορεί να βγει από το στόμα της γιαγιάς και του παππού, είναι να εκφράζετε τα συναισθήματα σας, ακόμα και αν πρέπει να κλάψετε. Και γιατί αυτό; Γιατί το κλάμα είναι ουσιαστικό μέρος της ψυχικής ευημερίας. Δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά ικανότητας του ανθρώπου ότι αισθάνεται, ότι βιώνει διαφορετικά συναισθήματα. Απελευθερωθείτε λοιπόν, και όταν νιώσετε απογοητευμένοι κλάψτε και σίγουρα η αγκαλιά των παππούδων σας, θα είναι πάντα ανοικτή για να χωθείτε μέσα.

Μπορεί εκείνοι να μην ακολουθούσαν πάντα τα όνειρα τους, όταν ήταν νέοι, αλλά δεν θα πουν το ίδιο και σε εσάς. Αντιθέτως θα σας συμβουλέψουν να κάνετε πράγματα που αγαπάτε, να είστε γενναίοι και να κυνηγάτε τα όνειρα σας. Η ευτυχία βρίσκεται σε αυτά που αγαπάτε, άρα αν κάνετε μια δουλειά ή ένα χόμπι που θέλετε πολύ, τότε θα είστε πραγματικά ευτυχισμένοι.