5 λάθη που κάνουν οι γονείς με τα νεογέννητα!

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015
042c1aad8c7b900ea7868cc7df5832bcοκαυετα.jpg

Όταν φέρνουμε το νεογέννητο στο σπίτι από το μαιευτήριο, η καθημερινότητα και οι ρυθμοί αλλάζουν. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι οι γονείς θα κάνουν λάθη! Δείτε τι λένε οι ειδικοί για τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς με τα νεογέννητα.

  1. Τα νεογέννητα δεν πρέπει να κοιμούνται όλη τη νύχτα

Εκτός εξαιρέσεων  τα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται συνεχόμενα τις νύχτες κατά τις δυο εβδομάδες της ζωής τους. Πολλές φορές, οι γονείς χαίρονται όταν συμβαίνει αυτό αλλά ουσιαστικά  πρόκειται για το πρώτο λάθος. Τα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται συνεχόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θα πρέπει να τα ξυπνούν οι γονείς κάθε τέσσερις ώρες και να τα ταΐζουν. Αυτό περί να γίνεται γιατί τα μωρά που κοιμούνται πολύ και χάνουν γεύματα αφυδατώνονται. Επίσης, ο πολύωρος συνεχόμενος ύπνος πολλές φορές αποτελεί σημάδι ότι το μωρό έχει ίκτερο.

  1. Πρέπει να αποφεύγουμε τα μέρη με πολύ κόσμο

Συχνά  βλέπουμε γονείς να παίρνουν μαζί τους τα νεογέννητα σε μέρη με πολύ κόσμο. Η λογική λέει ότι αυτό είναι λάθος. Η έκθεση του νεογέννητου σε χώρους με ανθρώπους που κουβαλούν μικρόβια αποτελεί πρόβλημα γιατί το μωρό μπορεί να πάθει κάποια μικροβιακή μόλυνση  και επίσης  αν ανεβάσει πυρετό από κάποιο μικρόβιο θα πρέπει να νοσηλευτεί μέχρι να σιγουρευτούν οι γιατροί πως δεν είναι κάτι πιο σοβαρό. Ο πυρετός σε ένα νεογέννητο μωρό που δεν έχει κλείσει ακόμα 6 εβδομάδες ζωής είναι επικίνδυνο και συνεπάγεται εισαγωγή σε νοσοκομείο.

  1. Δεν πρέπει να είναι κλεισμένο συνέχεια μέσα στο σπίτι

Όπως είναι κακό το παιδί να εκτείνεται συνεχώς σε εξωτερικούς χώρους, εξίσου κακό είναι να βρίσκεσαι σε στο σπίτι 24 ώρες το 24ωρο.κι αυτό δεν είναι τόσο κακό για το νεογέννητο όσο είναι για τη μητέρα. Μην ξεχνάτε πως υπάρχει και ο κίνδυνος της επιλόχειας κατάθλιψης…Καλό θα είναι να βγάζετε το μωρό για έναν περίπατο.

4. Πρέπει να τρώνε μόνο όταν πεινάνε

Οι νέοι γονείς τις περισσότερες φορές κάνουν το λάθος και ταΐζουν το μωρό τηρώντας ένα αυστηρό ωράριο. Οι παιδίατροι τονίζουν πως από τη στιγμή που το μωρό τρώει τουλάχιστον κάθε τέσσερις ώρες, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγο ανησυχίας. Τα νεογέννητα ξέρουν πολύ καλά ποτέ πεινάνε και ποτέ έχουν χορτάσει. Αν το ταΐζετε κάθε φορά που πεινάει, τότε τρώει καλύτερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.gr