REAL LIFE FAMILY MATTERS

Γιατί οι μαμάδες δεν μπορούν να αρρωστήσουν;


27 Οκτωβρίου 2015

Όταν τα παιδιά αρρωστήσουν περιμένουν τη μαμά τους για να τα φροντίσει. Όταν ο σύντροφος αρρωστήσει είναι από τον καναπέ στο κρεβάτι και το αντίθετο και περιμένει από εσάς να το φροντίσετε. Τι γίνεται όμως, όταν αρρωστήσετε εσείς; Και δεν μιλάμε για κάποια σοβαρή ασθένεια, αλλά για ένα απλό κρυολόγημα.

Είναι ένας άγραφος νόμος, αν είστε μαμάδες, δεν μπορείτε να αρρωστήσετε. Γιατί όταν αρρωστήσετε επικρατεί ένα χάος μέσα στο σπίτι και αυτό το γνωρίζουν και τα παιδιά και ο σύντροφος σας. Ενώ λοιπόν είστε ξαπλωμένες στο κρεβάτι και έχετε βάλει το θερμόμετρο, ξαφνικά μπαίνουν στο δωμάτιο τα παιδιά σας με τα βιβλία τους και τις εργασίες τους, που πρέπει να ελεγχθούν από εσάς. Γιατί μόνο η μαμά ξέρει να ελέγχει τις εργασίες για το σχολείο. Και φυσικά η λίστα με τις υποχρεώσεις δεν τελειώνει εδώ, γιατί πρέπει να βάλετε το πλυντήριο σε λειτουργία, να μαγειρέψετε για όλη την οικογένεια και φυσικά να ετοιμάσετε το πρωί τα παιδιά για το σχολείο.

Ακόμα και αν ο σύντροφος σας είναι εξαιρετικά ικανός και μπορεί να σας βοηθήσει, είναι σίγουρο ότι θα ακούσετε τη φράση «Μόνο η μαμά κάνει καλά αυτό». Και τότε δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά, παρά να πάρετε τον έλεγχο στα χέρια σας, όσο και υψηλή θερμοκρασία και αν δείχνει το θερμόμετρο. Υπάρχουν επίσης και τα σχολικά γεγονότα ή ένα ρεσιτάλ μπαλέτου, που αν είστε άτυχες και αρρωστήσετε εκείνες τις ημέρες, απλά δεν μπορείτε να τα χάσετε. Θα πάτε να τα παρακολουθήσετε ακόμα και με πυρετό.

Και αν έχετε ένα νεογέννητο και το θηλάζετε, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Διότι δεν μπορείτε να του εξηγήσετε την κατάσταση, ούτε να το πάρετε τηλέφωνο, όπως κάνετε στη δουλειά, και να του πείτε ότι είστε άρρωστες. Από το θηλασμό είναι αδύνατον να πάρετε ρεπό, γιατί το γάλα πρέπει να βγει, ώστε να αποφύγετε τους κινδύνους, όπως μαστίτιδες. Επιπλέον, το μωρό σας πρέπει να θηλάσει, να παίξει, να κάνει μπάνιο και να αλλαχτεί. Και όλα αυτά τα κάνετε εσείς, όσο και εάν ονειρεύεστε εκείνη τη στιγμή να χωθείτε στο πάπλωμα και να παρακολουθήστε την αγαπημένη σας σειρά.

Μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται δύσκολα, έως και ακατόρθωτα σε όσες δεν έχετε παιδιά, όμως όταν γίνετε μαμάδες, ξαφνικά θα αποκτήσετε περισσότερες δυνάμεις. Θα γίνει κάτι μαγικό και θα μπορείτε να αντεπεξέλθετε σε καταστάσεις που προηγουμένως σας φάνταζαν εξωπραγματικές. Εξάλλου δεν είναι τυχαία και η φράση «Μάνα είναι μόνο μια»