REAL LIFE FAMILY MATTERS

6 δεξιότητες ζωής που πρέπει να γνωρίζει μια εργαζόμενη μητέρα


16 Νοεμβρίου 2015

orizκαθεα.jpg

Το γεγονός ότι είστε μητέρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορεί να λάβει μια γυναίκα. Όντας όμως και μαμά και εργαζόμενη είναι μια πραγματική πρόκληση. Έχετε μια σειρά από καθήκοντα που πρέπει να διεκπεραιώσετε καθημερινά και σπάνια βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας. Αυτό πολλές φορές σας δημιουργεί την αίσθηση ότι στο τέλος δεν θα τα καταφέρετε. Αλλά, είτε το πιστεύετε είτε όχι, πολλές γυναίκες που είναι μαμάδες και εργαζόμενες είναι επιτυχημένες στον επαγγελματικό τομέα, είναι θαυμάσιες σύζυγοι και καταπληκτικές μαμάδες. Και αν αναρωτιέστε πως τα πετυχαίνουν όλα αυτά, απλά έχουν υιοθετήσει κάποια μικρά μυστικά που θα σας αποκαλύψουμε στη συνέχεια.

Φροντίστε τον εαυτό σας. Με τόσες υποχρεώσεις είναι εύκολο να ξεχάσετε τον εαυτό σας. Το παιδί σας είναι η προτεραιότητα σας και η δουλειά είναι και αυτή σημαντική, γιατί κερδίζετε χρήματα. Νομίζετε ότι τη συγκεκριμένη περίοδο δεν είναι τόσο σημαντικό να φροντίσετε τον εαυτό σας. Ωστόσο όσο πολυάσχολες και αν είστε, θα πρέπει να έχετε τον «χρόνο σας» μέσα στην ημέρα. Κάντε ένα μικρό διάλειμμα έστω και μερικά λεπτά. Επιμεληθείτε την υγεία σας και την εμφάνιση σας. Ποια γυναίκα δεν θέλει ο σύζυγος της και το παιδί της να είναι περήφανοι που έχουν μια όμορφη παρουσία δίπλα τους;

Μάθετε να εργάζεστε ομαδικά. Ακόμα και αν ανήκετε στο είδος των γυναικών που τους αρέσει να κάνουν τα πάντα μόνες τους, θα πρέπει να ενστερνιστείτε το ομαδικό πνεύμα. Είστε μαμά, σύζυγος και εργάζεστε και δεν μπορείτε εκ των πραγμάτων να κάνετε τα πάντα μόνες σας. Ζητήστε βοήθεια από τον σύζυγο σας και μάθετε να μοιράζεστε τη δουλειά με τους συναδέλφους σας στο γραφείο. Πάνω από όλα είστε άνθρωπος και δεν έχετε καμία υπερδύναμη.

Συγχωρήστε τον εαυτό σας. Ανεξάρτητα από τι μέρα είναι, εσείς είστε πάντα απασχολημένες. Οι εργαζόμενες μητέρες συχνά δίνουν λιγότερη προσοχή στα παιδιά τους, λόγω του φορτωμένου προγράμματος που έχουν. Εάν δεν μπορείτε να περάσετε όσο χρόνο θα θέλατε με το παιδί σας, δεν πρέπει να νιώθετε ενοχές. Αντί να κατηγορείτε τον εαυτό σας, εκμεταλλευτείτε όσο ελεύθερο χρόνο έχετε για να είστε με το παιδί σας και νιώστε περήφανες που είστε εργαζόμενη μητέρα.

Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή. Προσπαθήστε να εξισορροπήσετε τα καθήκοντα σας με την προσωπική σας ζωή. Ενδεχομένως δεν είναι πολύ εύκολο, αλλά αν μάθετε να διαχειρίζεστε σωστά τον χρόνο σας, θα μπορέσετε να βρείτε τη χρυσή τομή.

Να είστε αισιόδοξες. Η ζωή δεν είναι εύκολη, πράγμα που σημαίνει ότι μερικές φορές είναι καλύτερα να χαμογελάτε, παρά να βάζετε τα κλάματα. Η θετική σκέψη θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις δυσκολίες και να δείτε με αισιοδοξία το μέλλον. Επικεντρωθείτε στη φωτεινή πλευρά της ζωής, ώστε να παίρνετε δύναμη για να συνεχίζετε. Είστε ισχυρές, έξυπνες, γενναίες και σας έχει δοθεί το δώρο της μητρότητας. Μη χάνετε την ελπίδα σας και πιστέψτε σε ένα καλύτερο αύριο.

Απλά πείτε όχι! Έχετε το απόλυτο δικαίωμα να πείτε όχι, αν δεν μπορείτε ή δεν προλαβαίνετε να κάνετε κάτι. Οι φίλοι σας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή σας πλέον είναι διαφορετική και δεν έχετε την πολυτέλεια να βγαίνετε και να διασκεδάζετε ανά πάσα στιγμή. Εξάλλου έχετε θέσει σαν γυναίκα και μητέρα τις προτεραιότητες σας. Και τέλος να θυμάστε ότι δεν έχουν όλες τις γυναίκες την πολυτέλεια να γίνουν μαμάδες και να βρουν δουλειά. Εκτιμήστε λοιπόν τη ζωή και αρχίστε να είστε πιο αισιόδοξη για το μέλλον.