REAL LIFE FAMILY MATTERS

4 "μάχες" που θα βγει νικητής το παιδί σας...


1 Φεβρουαρίου 2016

Πόσες φορές σας έχει ζητήσει το παιδί σας να παίξετε μαζί του στην παιδική χαρά ή να κάνετε ζωγραφιές; Και εσείς κάθε φορά κάνετε το ίδιο λάθος, υποκύπτετε, ενώ γνωρίζετε ότι στο τέλος θα εξοντωθείτε από την κούραση, ενώ εκείνο θα ζητάει να παίξει και άλλο. Υπάρχουν μερικά παιχνίδια που είναι απαγορευτικά για τους μεγάλους, δείτε ποια είναι και αποφύγετε τα την επόμενη φορά.

  1. Μην ανεβαίνετε μαζί του στη τσουλήθρα.

Όλοι γνωρίζουμε επειδή το ακούμε κάθε φορά είμαστε στην παιδική χαρά, ότι τα παιδιά θέλουν να ανέβουν με τους γονείς τους στη τσουλήθρα. Αλλά πραγματικά για πιο λόγο να το τολμήσετε; Και γιατί να χαλάσετε τη μέρα σας; Η παιδική χαρά είναι χώρος διασκέδασης για τα μικρά, άρα απολαύστε και εσείς το δικό σας να παίζει ξέγνοιαστο και απλά μην προσπαθήσετε να ανεβείτε στη τσουλήθρα.

  1. Μη παίζετε με τις μπογιές.

Έρχεται η κόρη σας με ενθουσιασμό και σας προτείνει να παίξετε με τις μπογιές. Φυσικά σας κατακλύζει μια απεριόριστη  χαρά και δέχεστε χωρίς δεύτερη σκέψη τη πρόκληση. Γιατί για πρόκληση πρόκειται και όχι για πρόσκληση! Στο τέλος εσείς θα είστε με λερωμένα χέρια και η κόρη σας αλώβητη, χωρίς ούτε μια μικρή κηλίδα μπογιάς στα δάχτυλα της ή ακόμα χειρότερα και οι δυο πασαλειμμένοι από πάνω μέχρι κάτω με ανεξίτηλο μελάνι!

  1. Μην προτείνετε να παίξετε στο σαλόνι.

Κάθε φορά που θα πείτε σε ένα παιδί να παίξετε σε κάποιο άλλο μέρος εκτός του υπνοδωματίου του, θα το μετανιώσετε, αλλά θα είναι αργά. Και αυτό γιατί θα καταλήξετε με ένα σαλόνι γεμάτο παιχνίδια, ακόμα και με εκείνα που ήταν καλά στοιβαγμένα στο καλάθι. Μπορεί να δοκιμάσετε να εξηγήσετε στο μικρό σας, ότι αν θέλει το αυτοκινητάκι που είναι στην κορυφή των παιχνιδιών, δεν υπάρχει λόγος να αδειάζει όλο το ντουλάπι, όμως, αδίκως χαλάτε το σάλιο σας. Σε αυτή τη περίπτωση νικητής θα βγει το μικρό σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να φέρετε την ηλεκτρική σκούπα, για το τέλος της ημέρας.

  1. Αυτό δεν κάνει για εκεί…

Προσπαθείτε να εξηγήσετε στο μικρό σας ότι τα παιχνίδια δεν είναι για τη μπανιέρα ή ότι δεν ανεβαίνουμε με τα πόδια στον καναπέ. Αλλά όλα τα παιδιά όταν είναι στη νηπιακή ηλικία πειραματίζονται συνεχώς. Εξάλλου αν ο γιο σας θέλει να δει τις αντοχές που έχει το αυτοκινητάκι του, γιατί να τον σταματήσετε; Τουλάχιστον διασκεδάζει και νιώθει ευτυχισμένος κάνοντας κρας τεστ στα αμαξάκια του.