REAL LIFE FAMILY MATTERS

Το 2χρονο αγοράκι στη Νιγηρία κατηγορήθηκε για μαγεία & εγκαταλείφθηκε


17 Φεβρουαρίου 2016

Οχτώ μήνες κυκλοφορούσε σαν αδέσποτο σκυλί, ένα 2χρονο αγοράκι από τη Νιγηρία. Το μικρό αγόρι κατηγορήθηκε για μαγεία, περίπτωση καθόλου σπάνια και εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά του. Στο δρόμο του βρέθηκε η Δανή Anja Ringgren Loven που μόλις είδε πως το παιδί είχε λιμοκτονήσει, το πλησίασε χωρίς δεύτερη σκέψη και του έδωσε αμέσως λίγο νερό. Η φωτογραφία της μάλιστα έκανε το γύρο του κόσμου.

Το αγόρι ήταν τρομακτικά αδυνατισμένο και γεμάτο σκουλίκια κθώς όλο αυτό το διάστημα έτρωγε σκουπίδια και αποφάγια που έβρισκε για να επιβιώσει. Αμέσως το τύλλιξε σε μια κουβέρτα και το μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ως ιδρύτρια του African Children's Aid Education and Development Foundation, η Δανή είναι πέρα για πέρα ευαισθητοποιημένη με το ζήτημα των παιδιών στην Αφρική. Όπως έγραψε μάλιστα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook "Χιλιάδες παιδιά κατηγορούνται πως είναι μάγισσες και έχουμε δει βασανισμένα παιδιά, νεκρά παιδιά και πολύ φοβισμένα παιδιά" και ζήτησε δωρεές για να πληρωθούν τα έξοδα περίθαλψης του 2χρονου αγοριού.

Το αγοράκι ονομάστηκε Hope και όπως δήλωσε η Loven, η κατάστασή του είναι σταθερή και ανταποκρίνεται μια χαρά στη φαρμακευτική αγωγή. Η ίδια μάλιστα ανέβασε μια φωτογραφία που ο Hope παίζει μαζί με το γιο της.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ.