REAL LIFE FAMILY MATTERS

Το ξέρετε το Bolly Baby;


25 Φεβρουαρίου 2016

Δύο μανούλες, αγαπημένες φίλες και συνεργάτιδες η Νίκη Λουλαδάκη και η Μαρία Μπαλούτσου, σχεδίασαν ένα μοναδικό μάθημα χορού και χαράς, για μανούλες που έχουν μωράκια έως 18 μηνών!

Το 4moms τις συνάντησε και κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, δείτε τη:

  1. Πως σας ήρθε η ιδέα του Bolly…baby?

Μπαλούτσου: Η ζωή μου άλλαξε από τότε που έγινα μαμά. Ήμουν πάντα ένας άνθρωπος που αγαπούσε το σώμα του, μου άρεσε να το φροντίζω και να το νιώθω γεμάτο υγεία. Με τη μητρότητα, ήρθαν τα πάνω κάτω! Ο χρόνος που αφιέρωνα στον εαυτό μου ήταν εξαιρετικά περιορισμένος και τα πράγματα που αγαπούσα να κάνω για μένα, φάνταζαν σαν όνειρο μιας άλλης ζωής. Και θύμωνα. Θύμωνα που έχανα τον εαυτό μου, θύμωνα που πόναγε το κορμί μου και κυρίως θύμωνα, γιατί ένιωθα καμιά φορά ότι δεν ήθελα αυτήν την αλλαγή, για την οποία άλλες γυναίκες δίνουν μάχες σκληρές. Και γιατί, τα αγαπάω τα παιδιά μου και δεν θέλω κάποια στιγμή στο μέλλον, να γυρίσω και να τους χρεώσω τα χαμένα μου όνειρα. Και στην τελική, επειδή έγινα μάνα, δεν μπορώ να έχω ωραίο κορμί; Πρέπει δηλαδή, να κάτσω σπίτι μου και η μόνη γυμναστική που κάνω να είναι το σφουγγάρισμα; Και ούτε θέλω να πληρώνω babysitter για να βρίσκω μια ώρα να πάω να γυμνάζομαι. Γι’ αυτό γεννήθηκε η ιδέα της γυμναστικής μαζί με το μωρό μου. Και τι καλύτερο από το χορό; Ρώτησα λοιπόν την Νίκη και εκείνη πρότεινε το Bollywood. Είναι ένας χορός που σε γεμίζει θετική ενέργεια, δεν καταπονεί καθόλου τις ήδη κουρασμένες αρθρώσεις και η μουσική του μόνο γλύκα και χαμόγελα βγάζει. Τέλειο!

Νίκη: Παρόλο που η κόρη μου είναι πλέον μια έφηβη, θυμάμαι ακόμη την αγωνία και τη στεναχώρια μου κάθε που φορά που χρειαζόταν να την αφήσω για να μπορέσω να κάνω κάτι δημιουργικό για τον εαυτό μου! Θυμάμαι, επίσης, πόσο μεγάλη χαρά ένιωθα όταν μπορούσα να την έχω στην αγκαλιά μου (με τη βοήθεια του μάρσιπου) και να χορεύω, όχι μονάχα στο σπίτι μου αλλά ακόμη και σε πρόβες! Έτσι μετά από προτροπή της Μαρίας (Μπαλούτσου) που τώρα βιώνει την ευλογία 2 μικρών παιδιών και επειδή πάντα θέλω να βρίσκω νέους τρόπους και δρόμους να επικοινωνώ την ομορφιά του χορού, ετοιμάστηκα να γευτώ αυτή τη νέα εμπειρία διδάσκω μανούλες με τα παιδάκια τους στην αγκαλιά! Ως προς το ποιό είδος χορού θα έπρεπε να επιλέξουμε, ήμουν σχεδόν απόλυτη απέ την αρχή. Ο Χορός της Χαράς, το Bollywood, που εκτός από μια σωματική ασφαλή άσκηση προσφέρει ακριβώς αυτό που χρειάζεται μια γυναίκα που έχει μωράκι. Τη φέρνει ξανά σε επαφή με την θηλυκή της υπόσταση μέσα από τρυφερές, εκφραστικές κινήσεις, της επιτρέπει για λίγο να γίνει ξέγνοιαστο κοριτσάκι, κι επειδή από μόνο του σαν είδος χορού διαπραγματεύεται την έκφραση συναισθημάτων ευχάριστων και αστείων καταστάσεων, δεν μπορεί παρά να ζωγραφίζει ένα χαμόγελο και μια αίσθηση ανάλαφρης χαράς. Το γεγονός ότι οι μανούλες όλα αυτά τα συναισθήματα και την ικανοποίηση που βιώνουν κάνοντας κάτι για τον εαυτό τους το μοιράζονται άμεσα με τα μωράκια τους έχει θετική επιρροή και στα ίδια τα παιδιά, τα οποία χαλαρώνουν μέσα στην ασφάλεια της σωματικής επαφής με μια μανούλα χαρούμενη που εκπέμπει θετική ενέργεια!

  1. Ποιά είναι η ιδιότητά σας;

Μπαλούτσου: Είμαι ηθοποιός και θεατρολόγος

Νίκη: Είμαι καθηγήτρια χορού/χορογράφος, μουσικός και physical theatre performer

  1. Eίστε μαμάδες; Χορεύετε με τα παιδιά σας;

Μπαλούτσου: Είμαι μαμά δύο πλασμάτων, η μία είναι 2 χρονών και ο μικρός μου 4 μηνών. Εννοείται ότι χορεύω μαζί τους!! Για την ώρα μόνο με τον μικρό, αλλά όχι λόγω βάρους. Ο καλός μου είναι ήδη 7 κιλά (ενώ η μεγάλη είναι 10)!!!! Απλώς εκείνη προτιμάει να χορεύει δίπλα μου, παρά να τη βάζω στο μάρσιπο! Άσε που προσπαθώ να διαχωρίζω λίγο και τις δραστηριότητές μας. Ας μην ξεχνάμε και τη ζήλια!!!

Νίκη: Έχω μια κόρη που είναι τώρα 15 χρονών! Ξεκινήσαμε να χορεύουμε μαζί απο την πρώτη στιγμή που την κράτησα στην αγκαλιά μου και συνεχίσαμε να μεγαλώνουμε χορεύοντας…τώρα πια εκείνη μου δείχνει τις νέες φιγούρες κι εγώ ακολουθώ.

  1. Τι προσφέρει στη μαμά και στο μωρό αυτή η επαφή μέσω του χορού;

Μπαλούτσου: Όταν γεννάς συνειδητοποιείς, πόσο βιοχημικά δεμένη είσαι με το μωρό σου. Είναι φοβερό, αλλά από τις πρώτες εβδομάδες κατάλαβα πως η δική μου διάθεση επηρεάζει απόλυτα το μικρό μου πλασματάκι. Όσο καλύτερα ένιωθα εγώ, τόσο πιο ήρεμο ήταν το μωρό μου. Όταν χορεύω και το έχω στο μάρσιπο (δηλαδή, στην αγκαλιά μου) ηρεμεί και κοιμάται καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος! Εγώ αισθάνομαι δυνατή, γεμάτη ενέργεια κι εκείνο μοιράζεται μαζί μου αυτά τα συναισθήματα. Μια χαρούμενη μαμά ισοδυναμεί με ένα ευτυχισμένο μωρό.

Νίκη: Με κάλυψε με όσα ήδη είπε η Μαρία. Εγώ το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως όσο πιο πολλά όμορφα βιώματα μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί με τα παιδιά μας,αυτά θα αποτελούν στο μέλλον μια γερή βάση για τη δική τους κιναισθητική και συναισθηματική εξέλιξη και για εμάς μια πηγή χαράς που θα τα βλέπουμε να μεγαλώνουν με αγάπη!

  1. Που μπορούμε να σας βρούμε;

Μπαλότσου και Νίκη: Θα μας βρείτε τις Δευτέρες τα πρωινά 10:30-11:30 στο χώρο της 1st Bollywood Dance Academy Greece-στο Artistic Studio ORIENTAL EXPRESSION-Λεωφ. Βουλιαγμένης 272Α( ακριβώς στην έξοδο του μετρό Αγ. Δημητρίου-στο ρεύμα προς Γλυφάδα).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr