REAL LIFE FAMILY MATTERS

5 πράγματα που κατά βάθος παραδέχονται όλες οι μαμάδες


25 Φεβρουαρίου 2016

Το να είσαι μαμά σίγουρα δεν είναι εύκολο πράγμα αλλά είναι στη φύση της γυναίκας. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλες τα καταφέρνουν. Υπάρχουν όμως μερικά σημεία που όλες οι μαμάδες έχουν κοινά ανεξάρτητα από τον προσωπικό τους χαρακτήρα.  Ρίξτε μία ματιά και μάλλον θα συμφωνήσετε.

  1. Όσο καλά κι αν έχεις προετοιμαστεί, η μητρότητα έχει κλάματα, ξεσπάσματα και νεύρα. Ευτυχώς που ένα γλυκό χαμόγελο από το μικρό σου αρκεί!
  2. Είναι δύσκολο να πεις όχι, ακόμα και στην περίπτωση που είναι απαραίτητο. Οι περισσότερες από τη στιγμή που γίνονται μαμάδες έχουν την τάση να φροντίζουν τα παιδιά κι όσους είναι γύρω τους. Μήπως σας θυμίζει κάτι;
  3. Υπάρχουν φορές που δεν έχεις ιδέα τι να κάνεις. Σίγουρα θα έχετε ακούσει ιστορίες από το κοντινό σας περιβάλλον, θα έχετε διαβάσει βιβλία, θα έχετε “λάβει” συμβουλές από το κοντινό σας περιβάλλον αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που πραγματικά δε έχετε ιδέα πώς να αντιδράσετε.
  4. Η τηλεόραση και το tablet αποτελούν συχνά έναν τρόπο για “babysitting”. Αναμφίβολα, καμία μαμά δεν συμφωνεί θεωρητικά, αλλά πρακτικά πολλές φορές δεν υπάρχει άλλη λύση.
  5. Η μαμά είναι σχεδόν πάντα ο “τελευταίος τροχός της αμάξης”. Συνήθως, η γυναίκα που είναι μητέρα βάζει προτεραιότητα πάντα τα παιδιά της, μετά όλους τους άλλους και ξεχνά να φροντίσει τον εαυτό της και φυσικά το ρόλο της ως γυναίκα.
Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr