REAL LIFE FAMILY MATTERS

Η ασύλληπτη σχέση ενός αγοριού με αυτισμό με τον σκύλο του


28 Φεβρουαρίου 2016

Ο James Isaac είναι 9 χρονών και πάσχει από αυτισμό. Έχει όμως έναν πιστό φίλο που κάνει όλες τις δυσκολίες να μοιάζουν πολύ πιο απλές και λιγότερο δυσβάσταχτες. Αυτός δεν είναι άλλος από τον σκύλο του, Mahe που είναι ένα ειδικά εκπαιδευμένο αξιαγάπητο τετράποδο που έχει αλλάξει εντελώς τη ζωή του James.

Ο ρόλος του είναι να κρατάει ήρεμο το μικρό και μέσω της σχέσης που έχουν αναπτύξει, αυτό έχει επιτευχθεί και με το παραπάνω. Ο Mahe τον προστατεύει και έτσι ο 9χρονος έχει γίνει πολύ πιο κοινωνικός και ήσυχος. «Δεν μπορούσαμε να πάμε ούτε για καφέ ως οικογένεια. Ο James γινόταν πολύ νευρικός και ήθελε να φύγει αμέσως, αλλά όταν πήραμε τον Mahe, καθόταν και μας περίμενε να τελειώσουμε», λέει η μητέρα του μικρού αγοριού.

Πριν από λίγες μέρες ο μικρός χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει μαγνητική τομογραφία για να διαπιστώσουν οι γιατροί από που προέρχονται κάποιες κρίσεις που πάθαινε. Ο James έπρεπε να κάνει ολική αναισθησία για να μπορέσει να παραμείνει ακίνητος στον μαγνητικό τομογράφο και να γίνει με τον καλύτερο τρόπο η εξέταση. Ο αγαπημένος του φίλος τον συνόδευσε στο νοσοκομείο και έμεινε στο πλευρό του για να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και τα κατάφερε μια χαρά. Ενόσω μάλιστα το αγόρι ήταν υπό την επήρεια της αναισθησίας, ο σκύλος τον κοιτούσε ανήσυχος προσπαθώντας να καταλάβει αν είναι καλά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr