REAL LIFE FAMILY MATTERS

Playroom: Όταν η τέχνη γίνεται παιχνίδι


22 Απριλίου 2016

13014952_562788133895387_1349949467_nκαθε.jpg

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει ένα παιδί είναι μέσα από το παιχνίδι. Όταν η εκμάθηση γίνεται βιωματική τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, το παιχνίδι τρέφει τον ατελείωτο κόσμο της φαντασίας, της δημιουργίας και των νέων εμπειριών.

Η Ιωάννα Γουζέλη και η Αγγελική Μπόζου (απόφοιτες και οι δύο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών) το γνωρίζουν καλά. Είναι ιδρύτριες και η “ψυχή” του Playroom η ιδέα του οποίου γεννήθηκε το 2010 “την ώρα που έπαιζαν τυφλόμυγα μαζί με έναν ελέφαντα, στο εργαστήριo τους στη Σχολή Καλών Τεχνών. Ο ελέφαντας ενθουσιάστηκε από την παρέα των κοριτσιών και τους χάρισε τη μνήμη του. Η Ιωάννα και η Αγγελική διαθέτοντας πια μνήμη ελέφαντα.. άρχισαν να θυμούνται. Θυμήθηκαν τα μεγαλύτερα χαμόγελα των παιδικών τους χρόνων και πόσο μεγάλη σχέση είχαν αυτά με την τέχνη και τη δημιουργικότητα ! Αμέσως θέλησαν να ζωγραφίσουν τέτοια χαμόγελα τέχνης σε όσους είναι και νοιώθουν παιδιά. Και το έκαναν πράξη!

Με οδηγό το παιχνίδι και την Ιστορία της Τέχνης, που τόσο αγαπούν, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να φτιάχνουν καλλιτεχνικές δράσεις. Συναντούν παιδιά, χρησιμοποιώντας το μαγικό τους ραβδί που μεταμορφώνει κάθε καθημερινή στιγμή σε μοναδική δημιουργία”.

Την προηγούμενη Κυριακή συνάντησαν και την κόρη μου, Παυλίνα, ανάμεσα σε αρκετά παιδιά στο Project Space του six d.o.g.s. Μαζί με περίπου 15 άλλα παιδιά η Παυλίνα ήπιε το “τσάϊ της με τους σουρεαλιστές”! Με “όπλο” τους μαρκαδόρους, τα ψαλίδια, τις φιγούρες και κυρίως τη φαντασία της, η Παυλίνα ζωγράφισε μαζί με φίλες της έναν “αλλόκοτο” άνθρωπο… καθώς η καθεμία ζωγράφισε ξεχωριστά και ένα κομμάτι από το σώμα του χρησιμοποιώντας κολάζ, ζωγραφική με μαρκαδόρους αλλά και φαντασία μετατρέποντας το κεφάλι σε τσαγιέρα, τα χέρια σε λουλούδια. Καθ΄όλη τη διάρκεια ο Γιώργος ήταν εκεί να τις βοηθήσει, να τους εξηγήσει και να τους μυήσει στο κίνημα των σουρεαλιστών!

Της άρεσε τόσο πολύ που και αυτή την Κυριακή (24 Απριλίου) θέλει να πάρει μέρος στη δεύτερη δράση «Πασχαλινό φαγοπότι στη χώρα των Θαυμάτων!» Με σημείο αναφοράς το αγαπημένο σουρεαλιστικό παραμύθι μικρών και μεγάλων, «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», θα στηθεί ένα μεγάλο πασχαλινό φαγοπότι στο οποίο είναι όλοι καλεσμένοι! Τα παιδιά θα μεταφερθούν μαγικά στο τραπέζι του τσαγιού της Αλίκης και εκεί θα μεταμορφωθούν σε λευκούς λαγούς, ποντίκια και τρελούς καπελάδες. Οι μικροί καλλιτέχνες θα επεξεργαστούν και θα εμπλουτίσουν με πρωτότυπες κατασκευές, ένα τραπέζι γεμάτο πήλινα αβγά και άλλα γλυπτικά αντικείμενα: κούπες και τσαγιέρες, τεράστια κεραμικά φρούτα και λαχανικά, χρωματιστά φανταστικά κουνέλια, εξωτικά πουλιά και περίεργα τροπικά ψάρια! Είπε κανείς ότι η φαντασία δεν έχει γεύση, άρωμα και χρώμα; Μια ακόμη δράση που μας προτρέπει να αφεθούμε στα μαγικά χέρια της παιδικής φαντασίας και να ανακαλύψουμε τεχνικές που θα μας φέρουν πιο κοντά στο ιδιαίτερο και το διαφορετικό! Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό κίνημα, που συνεχίζει μέχρι σήμερα να εμπνέει τον κόσμο της τέχνης. Μέσα από τη δημιουργία αλλόκοτων δισδιάστατων ή τρισδιάστατων συνθέσεων, σκοπεύουμε να φέρουμε τους μικρούς καλλιτέχνες αντιμέτωπους με τη δική τους μοναδική φαντασία, να συνεργαστούν μαζί της και να την αγαπήσουν. Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε μαζί σας είναι μια μεγάλη δόση παιχνιδιάρικης τρέλας. Αφήστε στο σπίτι τη λογική και όλα τα κανονικά πράγματα και ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τον ιδιόρρυθμο Σουρεαλισμό!

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ώρες: 11:00-12:00 για παιδιά 3,5-5 ετών, 12:15-13:15 για παιδιά 6-10 και 13:30-14:30 για παιδιά 6-10 ετών.

Διάρκεια κάθε εργαστηρίου: 60 λεπτά.

Κόστος εισιτηρίου: 12 ευρώ το παιδί

Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη

https://youtu.be/j0pbGJ6kBmk Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr