REAL LIFE FAMILY MATTERS

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της ακμής


27 Απριλίου 2016

pexels-photo.jpg

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να την αντιμετωπίσουμε, χωρίς να καταφύγουμε σε φαρμακευτικές αγωγές, όπως αντιβιώσεις και κρέμες που ενώ μπορεί να καταπολεμούν τα σπυράκια τοπικά και να κάνουν κακό στην επιδερμίδα και πολλές φορές να την καίνε. Έχετε ποτέ σκεφτεί πως υπάρχουν και τα προϊόντα της φύσης που μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια και με το παραπάνω τις φαρμακευτικές κρέμες και αντιβιώσεις;Κι όμως σας έχω τη λύση και πιστέψτε με θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα!

  1. Ένα από τα καλύτερα φάρμακα που διαθέτει η φύση για να καταπολεμήσετε τα αντιαισθητικά σπυράκια και να καταπραΰνετε τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί η ακμή, είναι η ντομάτα. Πλύνετε καλά μια ώριμη ντομάτα και κόψτε τη σε πολύ λεπτές φέτες και απλώστε τη για 15′ σε καλά καθαρισμένο πρόσωπο. Έπειτα, πλύνετε το πρόσωπό σας με φυσικό σαπούνι που έχει ουδέτερο pH και σκουπιστείτε με μια καθαρή πετσέτα, χωρίς όμως να την τρίψετε και ερεθίσετε το πρόσωπό σας.
  2. Το χαμομήλι, εκτός από τις γνωστές του θεραπευτικές ιδιότητες όταν είμαστε κρυωμένοι, βοηθά και στην αντιμετώπιση της ακμής. Βράστε λίγο χαμομήλι, μετά αφήστε το για 20-30 λεπτά να γίνει χλιαρό. Στη συνέχεια, με ένα αποστειρωμένο, βαμβακερό πανάκι ή με μια γάζα, κάντε καθαρισμό στο πρόσωπο. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη συγκεκριμένη θεραπεία δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείτε. Προσοχή! Μη σκουπιστείτε μετά τον καθαρισμό, το χαμομήλι πρέπει να μείνει στο πρόσωπο.
  3. Ελαττώστε όσο μπορείτε τα γλυκά και τη σοκολάτα. Η ζάχαρη αυξάνει την ακμή, οπότε καλό είναι να την περιορίσουμε όσο μπορούμε. Προτιμήστε τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, μπορούν να βελτιώσουν την ακμή κατά 50%.
  4. Παρασκευάστε μια πάστα με ανάμειξη μέλι και κανέλα σε σκόνη. Βάλτε αυτή την κόλλα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και πλένετε το επόμενο πρωί με ζεστό νερό. Επαναλάβετε για δύο εβδομάδες και τα σπυράκια θα εξαφανιστούν.
  5. Εφαρμόστε πολτό από αγγούρι ή φέτες αγγουριού πάνω στα σπυράκια για 1 ώρα και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr