REAL LIFE FAMILY MATTERS

10 λόγοι γιατί προτιμώ το καλοκαίρι ως γονέας


12 Ιουλίου 2016

Hatch-1-of-1-45edit.jpg
  1. Μεγάλες ημέρες, γλυκές νύχτες
Το σχολείο κλείνει και το πρόγραμμα χαλαρώνει. Το βραδάκι κάτω από μια βουκαμβίλια τα παιδιά παίζουν και εσύ πίνεις το αγαπημένο σου ποτό. Χωρίς ενοχές, χωρίς πρέπει, χωρίς ωράριο…
  1. Θάλασσα, θάλασσα, θάλασσα
Είτε φτιάχνεις κάστρα μαζί τους, είτε τα αφήνεις ελεύθερα να παίξουν είναι σαφώς καλύτερο από τον οποιονδήποτε παιδότοπο. Νοιώθω και εγώ λίγο παιδί ξανά και συναγωνίζομαι μαζί τους για το ποιός θα φτιάξει μεγαλύτερο κάστρο.
  1. Ρούχα
Βαμβακερά και λινά στο προσκήνιο. Ευκολοφόρετα, χωρίς πολλά πολλά.
  1. Φρούτα
Δεν χρειάζεται να πιέσω κανένα παιδί μου για να φάει φρούτα. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια φέτα καρπούζι καθήμενος στην ακρογιαλιά ή σε ένα ζουμερό ροδάκινο ή σε κατακόκκινα κεράσια. Και φυσικά οι χυμοί φρούτων δεν περιορίζονται στο βαρετό αχλάδι, μήλο, πορτοκάλι αλλά οι συνδυασμοί είναι πραγματικά δεκάδες… Εγώ απλώς περιμένω την εποχή του σύκου!
  1. Σινεμά
Το καλοκαίρι το σινεμά παίρνει άλλη διάσταση για μένα. Επιτέλους θερινό σινεμά με όμορφες μυρωδιές από γιασεμί και σουβλάκι και δεν πειράζει ας δω για τρίτη φορά το ίδιο καρτούν στο πανί.
  1. Παγωτό
Χωρίς ενοχές απολαμβάνω το παγωτό μαζί με τα παιδιά. Έχω μια καλή δικαιολογία – ότι είναι κρίμα να πετάξω το παγωτό που άφησε η κόρη μου – και μια ψευδαίσθηση – ότι την επομένη θα το “κάψω” στη θάλασσα!
  1. Υπαίθρια λούνα – παρκ
Από καρουσέλ και φουσκωτά μέχρι συγκρουόμενα και σκοποβολή… Και ενδιαμέσως τρώμε και ένα μαλλί της γριάς!
  1. Επιστροφή στη φύση
Αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι ότι ερχόμαστε ξανά σε επαφή με τη φύση. Τα παιδιά παίζουν στην άμμο, στο χώμα, χωρίς ενοχές και αναστολές και μαζί τους και εμείς. Οι περισσότεροι επιστρέφουν στο χωριό ή στο νησί με διάθεση χαλαρή. Παρατηρούμε τις αγελάδες να λιάζονται, κυνηγάμε ψάρια, ψάχνουμε καβούρια και κοχύλια, τρέχουμε για να αποφύγουμε μέλισσες και σφίγγες. Βγαίνουμε από το “αποστειρωμένο” περιβάλλον της πόλης και ανακαλύπτουμε και πάλι τις ομορφιές γύρω μας.
  1. Αυλές με φωτάκια
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από φωτάκια παντού για τις “τεμπέλικες” καλοκαιρινές βραδιές στην αυλή. Η καλύτερη ατμόσφαιρα στον κόσμο. Να σε μεθά η μυρωδιά του νυχτολούλουδου, η φωνή της Madeleine Peyroux και το δροσιστικό σου μοχίτο! Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr