REAL LIFE FAMILY MATTERS

3 tips για να μείνει ψύχραιμη μία σκληρά εργαζόμενη μητέρα


12 Αυγούστου 2016

Στην εποχή μας, ο ρόλος της μαμάς διαφοροποιείται αρκετά από τον κλασσικό που ξέραμε από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας. Οι περισσότερες μαμάδες πλέον εργάζονται και μάλιστα αρκετά με αποτέλεσμα να χάνουν πολύτιμο χρόνο με τα παιδιά τους.

Αν ανήκετε στην κατηγορία της εργαζόμενης μαμάς, σίγουρα θα σας κατατρέχουν τύψεις, αφού επιστρέφοντας στο σπίτι δεν έχετε το κουράγιο και την όρεξη που απαιτούν τα παιδιά σας. Υπάρχουν όμως τρόποι ή μάλλον μερικά έξυπνα τρικ που θα σας βοηθήσουν να είστε ήρεμη στο σπίτι μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά.

  1. Οργανωθείτε. Η οργάνωση στο σπίτι αλλά και των υποχρεώσεων εκτός από αυτό θα κάνει τα πάντα να φαίνονται πιο εύκολα. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε πράγματα ούτε να χάνετε χρόνο σε υποχρεώσεις που προγραμματίζετε την τελευταία στιγμή. Επομένως, ο χρόνος με τα παιδιά σας θα είναι περισσότερος κι εσείς σίγουρα με καθαρότερο μυαλό.
  2. Κλείστε το κινητό και μείνετε μακριά από υπολογιστή. Οι περισσότερες γυναίκες που δουλεύουν πολύ και σε υπεύθυνες θέσεις απασχολούν το μυαλό τους με τη δουλειά ακόμα κι όταν φεύγουν από το γραφείο. Αυτό σημαίνει ότι απαντάνε σε emails ακόμα και την ώρα που τρώνε ή παίζουν μαζί με τα παιδιά τους. Αν είστε σε αυτή την κατηγορία τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφήνετε το κινητό μέσα στην τσάντα για να αποφύγετε τα τηλεφωνήματα από το γραφείο –είναι αδύνατο να το δείτε και να μην απαντήσετε- αλλά και να έχετε στείλει ακόμα και το πιο ασήμαντο email που μπορεί να σας απασχολεί από το γραφείο. Είναι καλύτερο να καθυστερήσετε μισή ώρα να φύγετε από τη δουλειά παρά να πάρετε δουλειά στο σπίτι.
  3. Φτιάξτε ένα μικρό καταφύγιο μέσα στο σπίτι και πάρτε το χρόνο σας. Κάθε μητέρα χρειάζεται να πάρει τις ανάσες τις όταν νιώθει πιεσμένη και γιατί όχι να χαλαρώσει για να πάρει δυνάμεις. Δεν είναι καθόλου κακό λοιπόν να καθίσετε για λίγο στο δωμάτιό σας με ένα περιοδικό, ένα βιβλίο, ένα ρόφημα ή και ένα ποτήρι κρασί. Αυτό θα σας τονώσει και θα γεμίσει τις μπαταρίες σας για το υπόλοιπο της μέρας αν το κάνετε μεσημέρι ή για την επομένη αν το κάνετε βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ.