REAL LIFE FAMILY MATTERS

Κάνετε το μακιγιάζ σας μπροστά στην κόρη σας;


4MOMS

30 Ιουνίου 2017

file0170.jpg

Κατά την γνώμη μου μπορεί να είναι και η μοναδική μαμά που το κάνει αυτό. Οι περισσότερες από εμάς που έχουμε κόρες έχουμε υποκύψει στην παράκληση τους να τους βάλουμε λίγο κραγιόν ή σκιά όταν κάνουμε το μακιγιάζ μας.

Πραγματικά πόσο ένοχη μπορεί να είναι αυτή η πράξη για το μέλλον της κόρης μας;

Το μόνο που θέλει η μικρή είναι να μοιάζει στην μαμά της! Και δεν το θεωρώ και τόσο λάθος ένα κοριτσάκι στην ηλικία των 2 ή των 4 ετών, να θέλει να μοιάσει στην μαμά του… Αρκεί αυτό να γίνεται σπάνια και μόνο όταν βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι.

Αφήστε που σχεδόν όλες οι μικρές έχουν λάβει δώρο ένα τέλειο κιτ μακιγιάζ για μικρές κυρίες και το χρησιμοποιούν όταν παίζουν τους διάφορους ρόλους τους.

Σίγουρα όμως δεν είναι ωραίο να κυκλοφορούμε όπως έκανε την βόλτα που έκανε κάποτε η Heidi Klum με τις κόρες της, βαμμένες όλες με κόκκινο κραγιόν…

Επίσης αυτό που δεν είναι καθόλου ελκυστικό και το έχουμε δει όλοι πολλές φορές είναι το μακιγιάζ που κάνουν τα μικρά κορίτσια στις γιορτές του σχολείου ή του χορού. Το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να τους χαλάσουμε το χατίρι για μια φορά αλλά πρέπει να αντισταθούμε.

Μια μαμά έγραψε ένα άρθρο στην σελίδα mommysh.com, αναφέροντας ότι μακιγιάρει την 4χρονη κόρη της όταν πηγαίνει σε πάρτι και γιορτές και έλαβε πολλά άσχημα σχόλια για αυτή της την επιλογή.

“Ναι, άφήνω το παιδί μου να φοράει make-up. Στα μάτια, τα μάγουλα, τα χείλη … τα πάντα. Και ενώ μπορώ να σκεφτώ ένα εκατομμύριο λόγους να αισθάνομαι ένοχη γι ‘αυτό, εξακολουθώ να το κάνω. Η κόρη μου είναι έξυπνη και δυνατή, έχει πολλά άλλα ενδιαφέροντα εκτός από την ομορφιά και τις όμορφες πριγκίπισσες, οπότε αν θέλει να είναι σαν τη μαμά της και να βάλει λίγο σκιά ματιών, απλά την αφήνω να το κάνει και να το διασκεδάσει.”

Μερικοί γονείς πιστεύουν ότι δεν είναι και μεγάλη υπόθεση, αν θέλουν να φορούν μακιγιάζ. Άλλοι επιλέγουν να αφήσουν τις κόρες τους να περιμένουν μέχρι να είναι έφηβες. Όχι λόγω της ζημίας που μπορεί να προκαλέσει το μακιγιάζ στο δέρμα τους, αλλά επειδή δεν θέλουν να φαίνονται μεγαλύτερες. Το θέμα είναι ότι αν κάποιο άτομο φοράει μακιγιάζ για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο μπορεί να φράξουν οι πόροι και να εμφανιστεί η ακμή.

Δυστυχώς υπάρχει η περίπτωση με την απόφραξη των πόρων να προκληθεί η ακμή σε νεαρότερη ηλικία, η οποία στη συνέχεια θα τις κάνει να θέλουν να βάλουν περισσότερο μακιγιάζ για να την καλύψουν. Μερικοί γονείς πιστεύουν ότι δίνοντας μακιγιάζ στο παιδί σε μια τόσο νεαρή ηλικία τους διδάσκουμε ότι η φυσική ομορφιά δεν είναι εντάξει. Προσωπικά αυτό μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο.

Αν τις βλέπετε να το θέλουν τόσο πολύ βάλτε τους λίγο διάφανο λιπ γκλος δεν έγινε και τίποτα.

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

8 ιδέες για το πιο διασκεδαστικό shower party

Ιδέες για να διακοσμήσετε το πιο κοριτσίστικο παιδικό πάρτι με unicorns

10+1 ιδέες για την τούρτα γενεθλίων του μικρού σας μπόμπιρα

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα