REAL LIFE FAMILY MATTERS

Μαμά, δε θέλω να πάω σχολείο… Ψέλλισες με κλειστά ματάκια…


4MOMS

29 Σεπτεμβρίου 2017

pexels-photo-207697.jpeg

Σηκώθηκε και με βαριά βήματα κατευθύνθηκε στο μπάνιο να ρίξει λίγο νερό στο αγουροξυπνημένο προσωπάκι του… Ήταν σκυθρωπός μέχρι να φτάσουμε έξω από το μεγάλο σχολείο. Όταν είδε τους συμμαθητές του στην αίθουσα χαμογέλασε και πιάσανε αμέσως τα αυτοκινητάκια να παίξουν. Μου ‘δωσε ένα πεταχτό φιλί και με αποχαιρέτισε με χαρά… Έφυγα ήσυχη…

Το αγόρι μου μεγάλωσε… Πάει για πρώτη φορά σχολείο στα προνήπια κι έρχεται αντιμέτωπος με μια καθημερινότητα που ούτε τη φανταζόταν μέχρι σήμερα. Στο σχολείο θα κάνει νέους φίλους, κάτι που περιμένει με λαχτάρα! Θέλει να νιώθει μεγάλος όπως τα ξαδερφάκια του και τα παιδιά της γειτονιάς που πάνε όλα στο δημοτικό!

Δε γνωρίζει ακόμα – κι ούτε θα το καταλάβει ποτέ στη θεωρία – πως στο σχολείο θα κερδίσει πολλά περισσότερα! Θα μάθει να σέβεται. Ανθρώπους, ζώα, περιβάλλον, κανονισμούς. Θα καλλιεργήσει τη φαντασία του και θα εξελίξει ταλέντα που έχει κρυμμένα. Θα μάθει να εκφράζει συναισθήματα και σε άλλους ανθρώπους πέρα από τους γονείς του που θα εμπιστεύεται, όπως η δασκάλα του. Θα γίνει για κάποιους ο καλύτερός τους φίλος που θα τον περιμένουν για να εξερευνήσουν τον κόσμο παρέα, θα είναι, δηλαδή, για κάποιους κομμάτι της ζωής τους, εκτός από όλους εμάς στην οικογένεια που είμαστε δεδομένοι. Θα γνωρίσει νέους τόπους και θα μάθει να διαχειρίζεται μόνος του βιολογικές ανάγκες, να αυτοεξυπηρετείται χωρίς να νιώθει την ασφάλεια του σπιτιού.

Αγόρι μου, μάθε κυρίως τον εαυτό σου, γίνε ανεξάρτητος, σεβάσου τον εαυτό σου και κάνε τις προσωπικές επιλογές σου! Μην ξεχάσεις τις αξίες που έχεις από την οικογένειά σου και προσπάθησε να τις εμπλουτίσεις με νέες που θα σε κάνουν ακόμα καλύτερο για να ολοκληρωθείς ως άνθρωπος.

Μη φοβάσαι να κάνεις λάθη, να κλάψεις, να πεις την άποψή σου, να απορρίψεις ότι δε σου ταιριάζει και να διεκδικήσεις όσα σου αναλογούν! Φρόντισε να μη βλάψεις, όμως, κανέναν, κι αν συμβεί αυτό, αναγνώρισε τα λάθη σου, ζήτα συγγνώμη, γίνε καλύτερος και βρες τη δύναμη να επανορθώσεις και να μάθεις από αυτό!

Σ’ αυτό το δύσκολο, αλλά, ταυτόχρονα, μαγευτικό ταξίδι που έχεις να κάνεις,διάλεξε το πιο ευχάριστο μονοπάτι. Αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια. Πάρε μαζί σου ανθρώπους που σου ταιριάζουν κι εμπιστεύεσαι, αλλά δώσε και την ευκαιρία σε άλλους να περπατήσουν μαζί σου. Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, άλλα όλοι έχουμε τις ίδιες ακριβώς ευκαιρίες. Αξιοποίησέ τες κι εμείς θα στεκόμαστε πάντα πίσω σου να σε ενθαρρύνουμε σε κάθε σου βήμα και να σε επιβραβεύουμε σε κάθε προσπάθεια! Με ένα φιλί, μια αγκαλιά, μια γλυκιά κουβέντα και λίγα δάκρυα χαράς στα μάτια μας… Καλή αρχή στη νέα σου ζωή ομορφιά μου.

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Αγαπημένη μου κόρη μη περιμένεις τίποτα από κανέναν

Οι συμβουλές των ειδικών του Harvard για την ανατροφή των παιδιών

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για το διαζύγιο;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα