REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Το ιδανικό μου πρωινό


Αμαλία Κωστοπούλου

27 Ιουνίου 2016

PicMonkey-Collage-34.jpg

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας γιατί αποκαθιστά το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα που πέφτει κατά την διάρκεια του ύπνου και μας δίνει ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα. Με λίγα λόγια ξεκινάμε την μέρα μας σωστά και δυναμικά!

Όμως όταν βιαζόμαστε το πρωί είναι πολύ εύκολο να πέσουμε στην παγίδα του εύκολου και να φάμε κάτι που ύστερα θα μετανιώσουμε και αντί να έχει θετικά αποτελέσματα θα βαρύνει το πεπτικό μας. Προσωπικά το κάνω συνέχεια αυτό στο πανεπιστήμιο γιατί αργώ να ξυπνήσω και μετά τρέχω να φτάσω στο μάθημα. Έτσι θα φάω μια μπάρα δημητριακών ή μπορεί να μην φάω καν πρωινό και αυτό είναι ό,τι χειρότερο γιατί μετά δεν έχω καθόλου ενέργεια και πέφτω γρήγορα. Έχω πει όμως πως από τον τον Αύγουστο που θα επιστρέψω στο πανεπιστήμιο θα ξυπνάω λίγο νωρίτερα και θα φροντίζω να ξεκινάω τα πρωινά μου σωστά έτσι ώστε να είμαι και πιο αποτελεσματική μέσα στη ημέρα!

Σας δίνω λοιπόν μερικές ιδέες για υγιεινό, αλλά και γρήγορο και νόστιμο πρωινό για να τις ακολουθήσουμε μαζί!

Πρώτα πρέπει να σας πω πως όταν ξυπνάω πίνω ένα ποτήρι νερό για να "ξυπνήσει" το μεταβολικό σύστημα και ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι. Είναι άλλωστε ένα από τα πιο γνωστά διατροφικά tip των supermodels.

  1. Αυγά scrambled με καπνιστό σολωμό, κατσικίσιο τυρί, σπανάκι, και κάλε
Scrambled eggs with smoked salmon, on sourdough toast. 2. Γιαούρτι 2% με μέλι, βρώμη, φράουλες, και σπόρους τσία granolayogurt 3. Αυγά βραστά με αβοκάντο και λίγα κομμάτια γαλοπούλα στο πλάι AvocadoSoftBoilEgg-5 4. Ομελέτα με ασπράδια, ντομάτα, σπανάκι, γαλοπούλα img_3467 5. Μπολ με ακάι. Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου! Βρήκα τη συνταγή στο popsugar.com 25555 6. Smoothie πρωτεϊνης. Αυτό είναι και το καλύτερο pre workout snack γιατί δεν είναι πολύ βαρύ και σου δίνει και την κατάλληλη ενέργεια. Απλώς ρίξε στο μπλέντερ γιαούρτι, γάλα αμυγδάλου, αμύγδαλα ψιλοκομμένα, σπόρους τσία, φράουλες, rasberries, και τριμμένη καρύδα και απόλαυσέ το!

Raspberry-Almond-Chia-Smoothie-DelightfulEMade.com-vert1

Tip: Πάντα μαζί με το πρωινό μου πίνω και ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι ή φράουλα που είναι γεμάτο βιταμίνες αλλά και με χορταίνει καλύτερα εάν το πρωινό είναι πολύ ελαφρύ!

Hope you enjoy

xxx

Αμαλία