REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Έτσι έμαθα να έχω γερές βάσεις για το επαγγελματικό μου μέλλον


Αμαλία Κωστοπούλου

24 Φεβρουαρίου 2017

amalia.jpg

Το ξέρω πως ίσως φαίνεται πολύ νωρίς να μιλάμε για καλοκαίρι, όμως η πραγματικότητα είναι πως δεν είναι. Αν θες να το εκμεταλλευτείς σώστα, και λέγοντας σωστά δεν εννοώ να οργανώσεις τις ημερομηνίες που θα πας σε νησιά, τώρα είναι η ώρα να το κάνεις. Το καλοκαίρι για εμάς τους φοιτητές είναι η κατάλληλη περίοδος να κάνουμε όλα αυτά, που δεν έχουμε χρόνο να τα κάνουμε μέσα στην χρονιά, τα οποία θα βοηθήσουν στο να κατακτήσουμε την δουλειά που θέλουμε. Μερικές ιδέες....

1. Δούλεψε

Και πάλι δεν εννοώ να δουλέψεις κάπου στην γειτονιά ή με κάποιο οικογενειακό πρόσωπο, απλώς για το χαρτζιλίκι. Εννοώ να κάνεις κάποιο intership. Ακόμα και αν πηγαίνεις πανεπιστήμιο στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις intership στο εξωτερικό, αρκεί να ξέρεις την γλώσσα. Τα περισσότερα στο εξωτερικό πληρώνουν κιόλας, και μάλιστα πολύ καλά! Αν δεν μπορείς ή αν δεν θες να φύγεις έξω τότε μπορείς να κάνεις internship και σε κάποια εταιρία εδώ στην Ελλάδα. Λογικά δεν θα πληρωθείς, όμως είναι πολύ καλύτερο για το βιογραφικό σου  από το να κάνεις κάποια άσχετη δουλειά, στην οποία ναι μεν θα πάρεις κάποια χρήματα, αλλά είναι άσχετη με αυτό που θες να κάνεις. Οι περισσότερες εταιρίες, αν κάνεις καλή δουλεία για αυτούς θα σου προσφέρουν να πας full time όταν αποφοιτήσεις. Επίσης, οι αιτήσεις για τα internships έχουν εκδοθεί ήδη από τον Σεμπτέμβιο, so get on it.

2. Πάρε καλοκαιρινά μαθήματα

Προφανώς το να διαβάζεις είναι ο λιγότερος ειδυλλιακός τρόπος να περάσεις το καλοκαίρι σου, όμως πρώτων υπάρχουν και χειρότερα πράγματα, lol, και δεύτερον έχεις πολλά να κερδίσεις, όπως ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα μέσα στην χρονιά ή να αποφοιτήσεις νωρίτερα, όπως θα κάνω εγώ. Μπορεί η σχολή σου να μην σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία όμως πολλές άλλες το κάνουν και εδώ και στο εξωτερικό στις οποίες μπορείς να συμμετέχεις για το καλοκαίρι.

3. Ταξίδεψε

Προφανώς η Ελλάδα είναι τέλεια το καλοκαίρι όμως υπάρχουν άπειρα όμορφα μέρη στον κόσμο τα οποία κατά την γνώμη μου, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας να δούμε. Πηγαίνοντας σε μία καινούργια χώρα σου ανοίγουν οι ορίζοντες, μαθαίνεις καινούργια πράγματα, και κάνεις σκέψεις που δεν είχες ποτέ ξανά. Ένα ταξίδι πορεί να οδηγήσει σε νέους δρόμους και ευκαιρίες! Σίγουρα είναι πιο ακατάλληλη περίοδος να μιλάμε για ταξίδια όμως αν κάτσεις και ψαχτείς λίγο και μαζέψεις χρήματα, θα ξαφνιαστείς με το πόσο εύκολα και φτηνά μπορεί να σου βγει.

Ό,τι και να κάνεις, συμβουλή μου, dont sit on your ass!

xxx

Αμαλία