REAL LIFE MOTHERWORLD

H Σαββατιάτικη πρωινή μου περιπέτεια με τον #babyharry στην πόλη


Χριστίνα Θεοδωροπούλου

10 Νοεμβρίου 2020

H Σαββατιάτικη πρωινή μου περιπέτεια με τον #babyharry στην πόλη

Το καλοκαίρι αν και αρκετά καθυστερημένα -μάλλον ευτυχώς- έχει αφήσει ελάχιστα ίχνη. Αυτό σημαίνει ότι οι βόλτες έχουν μεταφερθεί για τα καλά στην πόλη. Πάντα προστατευμένα και προσεκτικά, κάνω κι εγώ τις δικές μου βόλτες με τον μικρό Χάρη. Είναι κάτι περισσότερο από ενάμιση χρονών και κάνω τα πάντα για να περνάμε χρόνο μαζί. 

Έτσι μετά από μία γεμάτη καθημερινότητα, τα Σαββατοκύριακα είναι σαφώς αφιερωμένα στον γιο μου και την οικογένειά μου. Ωστόσο, τα πρωινά του Σαββάτου έχω την αποκλειστικότητά του κι εκείνος έχει τη δική μου. Ο μπαμπάς δουλεύει κι εμείς αλωνίζουμε. Εδώ είναι λοιπόν, ένας κυλιόμενος και συχνά αναστρέψιμος προγραμματισμός.

9.15 Πρωινό χουζούρεμα

jenny.gr

Ο #babyHarry ξυπνάει περίπου αυτή την ώρα. Και αφού χουζουρέψουμε μαζί και πιει τα γάλα του, αρχίζει να τριγυρνά στο σπίτι, ψάχνοντας το επόμενο παιχνίδι του. Ταυτόχρονα, εγώ ετοιμάζομαι για την σαββατιάτικη εξόρμησή μας.

jenny.gr

Διαλέγω το outfit, μία διαδικασία που απολαμβάνω τουλάχιστον, όσο έχω ακόμα το ελεύθερο. 

10.30 Ο #babyharry επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο

Αφού εξοπλιστούμε με τα απαραίτητα για ένα πρωινό εκτός σπιτιού, σειρά έχει το αυτοκίνητο. Ο Χάρης κάθεται αναπαυτικά στο Sirona Z i-Size κάθισμα αυτοκινήτου της Cybex, τον leader στο είδος. Safety comes first για την μετακίνηση, ειδικά όταν μιλάμε για τον Χάρη, που και στο αυτοκίνητο, βρίσκει τρόπους να είναι άτακτος. Με αυτό το κάθισμα, είμαι ήσυχη αφού είναι απόλυτα ασφαλές, τεσταρισμένο, εργονομικό κι άνετο. Έχει το τρίπτυχο, που το κάνει ακαταμάχητο (ασφάλεια, εργονομία, άνεση), αλλά ταυτόχρονα είναι στιλάτο και κομψό. 

jenny.gr

Όπως για όλα όσα πρόκειται να πάρω για τον Χάρη, έτσι και για το κάθισμα του αυτοκινήτου έκανα ενδελεχή έρευνα αγοράς και κατέληξα με απόλυτη σιγουριά στο Sirona Z i-Size. Φυσικά, η ασφάλεια είναι το πρωταρχικό κριτήριο επιλογής και σε αυτό το κάθισμα ο Χάρης είναι προστατευμένος από όλες τις πλευρές. Μόλις επιβιβαστεί στο κάθισμά του πατάω να ανοίξει το Σύστημα Προστασίας από Πλευρική Σύγκρουση (L.S.P)  που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης μιας και μαζί με το κέλυφος απορρόφησης ενέργειας, μειώνει την ισχύ πρόσκρουσης σχεδόν κατά 25%.

jenny.gr
Prince Harry meets Michelle Obama

Ωστόσο, δεν μπορώ να προσπεράσω το γεγονός ότι το κάθισμα περιστρέφεται 360ο πάνω στη βάση. Ειδικά για μένα, που για κάποιο λόγο σχεδόν πάντα βιάζομαι, και που ποτέ ο Χάρης δεν συνεργάζεται για να μπει στο κάθισμα, αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Επιβίβαση κι αποβίβαση εύκολα και γρήγορα. 

Κι αν βρίσκεστε σε διαδικασία έρευνας αγοράς για το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, τότε σημειώστε και τα παρακάτω για το Sirona Z i-Size, πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση. 

- Ακολουθεί το τελευταίο πρότυπο ασφαλείας της ΕΕ UN R129/02 i-Size που θέτει νέα και πιο αυστηρά κριτήρια στον τομέα της προστασίας από πλευρικές και μετωπικές συγκρούσεις.

- Στην Βάση Ζ τοποθετούνται δυο καθίσματα. Το πρώτο βρεφικό κάθισμα Cloud Z i-Size, το κάθισμα που πήγε με ασφάλεια τον Χάρη από το μαιευτήριο στο σπίτι και είναι το καλύτερο στην κατηγορία του και το Sirona Z i-Size, το οποίο είναι η εξέλιξή του. 

- Κι αν ταξιδεύετε - εμείς ξεκινήσαμε τα ταξίδια, όταν ο Χάρης ήταν μόλις 3 μηνών (και χωρίς Covid-19) - τότε ο έξυπνος μηχανισμός ανάκλισης και περιστροφής με το ένα χέρι, θα σας βοηθά να ρυθμίζετε εύκολα το κάθισμα με το ένα χέρι. Κι επειδή ο ύπνος στο αυτοκίνητο είναι σχεδόν δεδομένος, στο κάθισμα Sirona Z i-Size, το μωρό σας θα νιώθει άνετα, χάρη στις διαφορετικές θέσεις ανάκλισης της θέσης και ρυθμιζόμενο προσκέφαλο για εξατομικευμένη προσαρμογή. Καθώς λοιπόν, το παιδί μεγαλώνει, το κάθισμα προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες του. 

11.00 Παιδική χαρά οι δυο μας ή με παρέα

Τα Σάββατα είναι για παιχνίδι και για τη μαμά. Είναι η ώρα που είτε έχουμε το play date μας είτε όχι, θα περάσουμε και θα μείνουμε στην παιδική χαρά. Αφού παρκάρουμε και αποβιβαστούμε, πάμε τρέχοντας στην τσουλήθρα, αγαπημένη ασχολία του.

jenny.gr
Prince Harry meets Michelle Obama

Και η δράση ξεκινά! «Μαμά, από 'κει», «μαμά, κού (κούνια)», και τρέξιμο στο ενδιάμεσο. Εκεί περνάμε την περισσότερη ώρα του πρωινού μας, επομένως χρειάζομαι έναν μικρό σύμμαχο και διάλεξα το καρότσι CYBEX Melio. 

jenny.gr

Είναι ελαφρύ – μόλις 6,2 κιλά- χαρακτηριστικό που υπήρξε βασική προϋπόθεση για το καρότσι περιπάτου, άνετο για το Χάρη και πανεύκολο στο χειρισμό για εμένα. Είμαι πολύ συχνά μόνη μου με τον Χάρη, επομένως πρέπει το καρότσι να μπορώ να το «χειρίζομαι» εύκολα. 

jenny.gr

12.37 Οι λιγούρες από το παιχνίδι και ο υπνάκος

Κάποια στιγμή οι μπαταρίες αρχίζουν να αδειάζουν. Ο Χάρης έρχεται προς το καρότσι και έτσι ξέρω ότι ήρθε η ώρα για το φρούτο του.

jenny.gr

Αφού λοιπόν, δεθεί με ασφάλεια στο καρότσι, πάμε να πάρουμε το σνακ μας. Δεν είναι ότι δεν είμαι προνοητική, αλλά το Σάββατο το πρωί, μία βόλτα στο μανάβικο είναι χρήσιμη έως και απαραίτητη. 

jenny.gr

Ο Χάρης κάθεται αναπαυτικά και εγώ κάνω τα ψώνια της ημέρας. Είναι τα συμπληρωματικά της εβδομάδας καθώς η λίστα του super market καλύπτεται διαδικτυακά. Ταυτόχρονα, τρώει μία μπανάνα και αρχίζει να γλαρώνει στο καροτσάκι του. 

13.10 Μία βόλτα στην πόλη για να χαζέψει η μαμά και να κοιμηθεί ο Χάρης

Μετά το σνακ, σειρά έχει ένας υπνάκος. Είναι η σιέστα του Χάρη που διαρκεί από 15’ έως και μία ώρα στην καλύτερη περίπτωση. Το CYBEX Melio είναι το ιδανικό καρότσι για να μου δώσει την ευκαιρία να κυκλοφορώ στην πόλη με τον Χάρη να κοιμάται στο καρότσι. Αρχικά έχει άνετο κάθισμα, η πλάτη του καθίσματος ξαπλώνει με το ένα χέρι μέχρι και σε εντελώς οριζόντια θέση καθώς και μαλακή ανάρτηση πίσω τροχών που σε συνδυασμό με το εμπρόσθιο σύστημα απορρόφησης κραδασμών, επιτρέπει τον ατάραχο ύπνο του, που στην περίπτωση του δικού μου παιδιού δεν είναι πολύ συνηθισμένο. 

jenny.gr
Prince Harry meets Michelle Obama

Δεν μπήκε μέσα μου, ο Κώστας Στεφανής. Απλά με τον Χάρη, έμαθα τον ρόλο των τροχών στα οχήματα. Και το Melio είναι ο απόλυτος συνδυασμός του αυτοκινήτου πόλης και του πιο ενημερωμένου off-road. Η μαλακή ανάρτηση πίσω τροχών και το σύστημα απορρόφησης κραδασμών εμπρόσθιων τροχών, μου δίνουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων, ακόμα και στους πιο κακοτράχαλους δρόμους της πόλης. 

jenny.gr

Εδώ να σημειώσω την Supreme XXL αντιηλιακή κουκούλα, φτιαγμένη από προστατευτικό ύφασμα με UPF50+, αλλά και το μαξιλάρι του καθίσματος που μπορεί να αφαιρεθεί, ώστε το ύφασμα mesh στην πλάτη να κρατήσει το μωρό σας δροσερό γιατί όπως είπαμε, το καλοκαίρι κρατά περισσότερο εδώ. 

14.45 Η ώρα της επιστροφής

Αφού λοιπόν, ο Χαρούλης ξεκουράστηκε και εγώ έκανα τα ψώνια μου, ήρθε η ώρα της επιστροφής. Ο μπαμπάς σε λίγο θα είναι σπίτι και το Σαββατοκύριακο στην full οικογενειακή έκδοση ξεκινά. Οδεύουμε προς το αυτοκίνητο κι ευτυχώς, που το καρότσι κλείνει πανεύκολα και αποθηκεύεται επίσης. Χωράει στο πάντα φορτωμένο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου και μπορώ να το βάλω μέσα με το ένα χέρι. Κλείνει πανεύκολα και ασφαλίζει μόνο του. Εγώ απλά το βάζω στη θέση του. 

jenny.gr

Έτσι, ο Χάρης δεν περιμένει πολύ καθισμένος στο Sirona Z i-Size, στο οποίο να συμπληρώσω ότι πρόσθεσα το SensorSafe. Είναι μόνο ένα κλιπ, το οποίο όμως όντως σώζει ζωές. Όλες οι μαμάδες θα καταλάβουν αμέσως το απαραίτητο του χαρακτήρα του, αρκεί να αναφέρω ότι σε ενημερώνει όταν το παιδί πάει να βγάλει τη ζώνη του. Το βάζεις στις ζώνες ασφαλείας του καθίσματος και το συνδέεις με το smartphone (υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή) για να σε ειδοποιεί προς αποφυγή κρίσιμων καταστάσεων, όπως το συχνό συμβάν με τη ζώνη, που πολλά παιδιά το τολμούν, ενώ ταυτόχρονα ελέγχει και την θερμοκρασία του αυτοκινήτου. Κάθε φορά που ανεβαίνει ή κατεβαίνει παραπάνω από το θεμιτό, το κινητό σου θα χτυπήσει. 

15.10 Σπίτι με τον μπαμπά

jenny.gr

Ώρα για μεσημεριανό με τον μπαμπά και τη μαμά. Δεν έχουμε την ευκαιρία να τρώμε οι τρεις μας συχνά και το Σάββατο είναι η μέρα μας. Αφού φάμε, ξεκουραζόμαστε όλοι μαζί και το απόγευμα πάμε για τον δεύτερο γύρω βόλτα στην πόλη με τη μαμά και τον μπαμπά. Εννοείται ότι το Melio είναι μαζί μας, όπου κι αν πάμε. Πάει πακέτο με το καθισματάκι του #babyharry Sirona Z i-Size της Cybex.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος

TAGS